*Nettavisen* Nyheter.

Byråd Kallmyr vil gjenåpne Utsikten

Dørene til Kafé Utsikten er stengt med lås og slå, men går det som byråd Jøran Kallmyr ønsker, kan man allerede neste sommer igjen få kjøpt vafler og kaffe her. ARKIVFOTO: Nina Schyberg Olsen

Byantikvaren setter Kafé Utsikten på sin gule liste. Byråd Jøran Kallmyr (Frp) vil gjenåpne stedet til sommeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byråd for næring Jøran Kallmyr, FrP Arkivfoto

EKEBERG: – Jeg ønsker helt klart nye driftere av det populære stedet, og oppfordrer herved idrettslag og frivillige organisasjoner til å melde sin interesse, sier han

Næringsbyråden vil så raskt som mulig legge ut et anbud på anskaffelsesportalen doffin.no . Her legges alle kommunens anbud ut, og det er i følge Kallmyr en helt ordinær prosess.

– Deretter blir det konkurranse blant søkerne om hvem som har det beste driftsopplegget. Vi vil være fleksible i forhold til leietaker, men vi har ett hovedkrav; de som skal drifte Utsikten må ta vare på eiendommen, sier han.

Kallmyr mener det ikke er selve bygget, men drifteren av stedet som har vært problemet.

– Men om Byantikvaren nå setter Utsikten på sin gule liste kan det bli problematisk i forhold til at det vil bli langt dyrere og vanskeligere å gjøre noe med selve bygget i fremtiden.

– Vi må avklare hvem som skal betale, hva som er problemet i følge Mattilsynet og hvordan vi skal løse dette? Jeg håper at Kafé Utsikten gjenåpnes til våren, sier en optimistisk byråd.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.