Gå til sidens hovedinnhold

Byråd og bydel vil flytte elevene

Byråd og bydel mener flytting er den beste løsningen - i motsetning til FAU ved Haugen skole.

FURUSET: Bystyret skal behandle skolebehovsplanen etter nyttår. Byrådssekretær for utdanning, Magnus Halle (H) sier at forslaget om flytting av ungdomstrinnet fra Haugen til den nye Gran skole er det beste.

LES OGSÅ: Vil ikke flytte barna

– Osloskolen står foran en kjempeutfordring når det gjelder den store elevveksten de neste ti årene. Vi er nødt til å tenke fremover. For at alle barn skal få et solid og godt skoletilbud, er denne endringen nødvendig. Vi har lyttet til innspill fra skoler og bydeler, sier Halle.

– Må løses

Halle påpeker at kapasitetsproblemet er noe som må løses ved hjelp av endringer.

– Vi kan ikke tenke bare her og nå, vi må tenke på skolene i 2020 også. Grep må tas for å komme i mål. Vi vil ha stort fokus på at de nye skolene fungerer best mulig. Jeg er sikker på at den nye Gran skole vil få et veldig solid faglig tilbud og at flyttingen av ungdomstrinnet er en god løsning, sier Halle. Bydelspolitikerne i Bydel Alna hadde ingen innvendinger til flyttingen av ungdomstrinnet da de behandlet skolebehovsplanen.

– Jeg mener dette er riktig, sier leder av bydelsutvalget, Knut Røli (Ap).

Imot flytting

Forslaget møter motstand fra Rødt i bystyret.

– Argumentene om flytting av ungdomstrinnet er svake, og den reelle grunnen er nok skolebyråd Torger Ødegaards behov for å få elevregnskapet til å gå opp. Det er galt å svekke en skole som fungerer godt i nærmiljøet, og som har en dyktig lærerstab som sikrer kontinuiteten for elevene fra 1. til 10. trinn. Dette er pedagogisk viktig. Oslo burde styrke skoler som fungerer godt i lokalmiljøet, ikke svekke dem, sier Bjørnar Moxnes, gruppeleder for Rødt.

– Vi er tilhengere av 1.-10.-skoler, så vi vil gjøre vårt, skriver Rune Gerhardsen (Ap) i en mail til Lokalavisen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett