RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråd vil ikke love at Manglerud bad åpnes igjen


Jan Biaf Kristiansen fra Skøyte- og hockeyskolen Manglerud og Abdullah Alsabeehg (AP), vil se Manglerud bad gjenåpnet.
Jan Biaf Kristiansen fra Skøyte- og hockeyskolen Manglerud og Abdullah Alsabeehg (AP), vil se Manglerud bad gjenåpnet. Foto: Foto: Janina Lauritsen
Konst. Byråd for kultur og næring, Anne Siri Koksrud Bekkelund (V), ville ikke love de fremmøtte i fakkeltoget for Manglerud bad, at badet blir gjenåpnet. – Det er meningsløst å tallfeste verdien av svømmekunnskap, sier Tina Rødahl i aksjonsgruppen.

MANGLERUD: Mandag 27. oktober ble det arrangert fakkeltog mot permanent nedleggelse av Manglerud bad. Mange fra nærmiljøet hadde møtt opp for å støtte aksjonsgruppen, og det ble vekket skarpe reaksjoner fra de oppmøtte da byråd Koksrud Bekkelund nektet å love noe. 

 

 

LES OGSÅ: Manglerud bad er stengt på ubestemt tid 

 

– Jeg kan ikke love noe som helst nå, sa hun til høylydt buing og tilrop. 

 

– Men jeg kan love at vi tar med oss engasjementet deres. 

 

Byråden påpekte at svømmehallene må ha kvalitet, og at situasjonen på Manglerud er annerledes enn det de skulle ønske. 

 

– Badet har ikke blitt rehabilitert siden det åpnet, derfor ble det stengt. Det er dyrt å sette i stand badet igjen. Når vi bruker penger er det viktig at de blir brukt på best mulig måte. Vi må finne en langvarig løsning, en kortsiktig løsning er ikke ønskelig, sa Koksrud Bekkelund. 

LES OGSÅ: Manglerud bad fortsatt stengt 

 

Gir seg ikke 

 

Det var Facebook-gruppen «NEI til permanent nedleggelse av Manglerud bad» som dro i gang fakkeltoget. Tina Rødahl, en av ildsjelene som startet gruppen, lover at de ikke vil gi opp kampen. 

 

– Vi har jobbet siden mars for at badet ikke skal bli borte ved et pennestrøk. Det er ingen tvil om at en eventuell nedleggelse skaper sterke følelser. Det er meningsløst å tallfeste verdien av svømmekunnskap. 

 

Videre fortalte hun at for å forhinde drukningsulykker, ble svømmetimene doblet fra ti til tyve timer i skolen. Men dette er kun halvparten av hva Norges Svømmeforbund mener er nødvendig.

 

– Vi er helt avhengige av lokale bad for å tilfredsstille disse kravene. 

 

For aksjonsgruppen er det ikke viktig om badet rives og bygges opp igjen, eller om det eksisterende badet pusses opp. Men de vil ha et permanent tilbud. 

 

– Aksjonsgruppen gir seg ikke før løsningen ligger på bordet. Det er vårt løfte! 

LES OGSÅ: Rykteflom rundt Manglerud bad 

 

– Vi skal ha et bad 


Marianne Borgen, leder av bystyrets samferdsels- og miljøkomite, skriver i en mail til Nordstrands Blad, at dette er trenering fra byrådets side. Hun skriver at bystyret vedtok følgende i juni:
 

«Byrådet bes fremme en egen sak snarest mulig om fremtidige planer for Manglerud bad.

Saken skal avklare byrådets planer for enten ytterligere oppgradering eller nybygg av badet.»

 

– Byrådet må følge opp bystyrets vedtak, og da så snart som mulig komme med en sak om hva de anbefaler bystyret å gjøre for å sikre et bad på Manglerud. Bystyret har gitt en marsjordre og det må byrådet svare på. Jeg reagerer derfor skarpt på at ikke byrådet kommer tilbake med en sak til oss før vi skal behandle budsjettet for 2015. 

 

Borgen holdt også appell under fakkeltoget. Hun sa det er oppsiktsvekkende at byråden ikke kunne love noe. 

 

– Flertallet i bystyret sa vi vil ha bad på Manglerud nå. Byråden har fått marsjordre. Jeg håper flertallet står sammen, vi skal ha et bad! Oslo kommune har dårligst svømmetilbud, det har ikke blitt bygget et bad siden 1983. 

 

– Nok er nok 

 

Abdullah Alsabeehg, fraksjonsleder for Arbeiderpartiet i Samferdsel- og miljøkomiteen i bystyret, møtte også opp til markeringen for å støtte Manglerud bad. 

– Kampen for Manglerud bad er en kamp for et bedre svømmetilbud i Oslo. Det vi trenger er flere bad, ikke færre. Vi trenger lengre åpningstider, ikke at badene stenges. Og det vi trenger er flere barn og unge som lærer seg å svømme. Derfor må Manglerud bad gjenåpnes, inntil et bedre alternativ er på plass. Det var Arbeiderpartiet som sto i front for vedtaket som Oslo bystyre fattet om Manglerud bad, og det er vi som skal stå i front for å få dette vedtaket realisert, sa han til de oppmøtte. 

 

Alsabeehg sa vi må spørre oss selv om hvorfor Manglerud bad er stengt i dag. 

 

– Jo, fordi Høyre, Venstre, KrF og FrP, som har styrt Oslo i 18 år, har nedprioritert rehabilitering og vedlikehold av badene vi allerede har. Høyre og Venstres svar til dere er at badet fortsatt skal være stengt i 2015. Arbeiderpartiet sier nok er nok. Byrådet må gjennomføre det Oslo bystyre har vedtatt – å gjenåpne Manglerud bad. Jeg garanterer at dette blir et krav fra vår side under budsjettbehandlingen som kommer. 

 

Nærmiljøet støtter badet 

 

Jan Biaf Kristiansen hos Skøyte- og hockeyskolen Manglerud, sier til Nordstrands Blad at de støtter aksjonsgruppa fullt ut. Han forteller at det er mange barn fra skøyteskolen som også har nytte av badet. 

 

– Nærmiljøet blir fattigere hvis badet forblir stengt. Hvor skal tilbudet komme fra, da? Vi har det kulturelle på plass, det er naturlig at vi har et bad, også. Det er mange som ikke kan svømme. Det burde være grunnleggende å ha svømmetrening, det er livreddende. Vi er langt fra ferdige i denne kampen, dette er bare begynnelsen! 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere