RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråden ber osloskolene se til Østensjø


Byråd Anniken Hauglie (H) vil gi en samarbeidsmodell som i Østensjø til alle landets skoler. Her er hun på skoletrappa sammen med FAU-leder på Østensjø skole, Hanne Huitfeldt, og rektor Karl Erik Brændvang. På trappetrinnet foran dem sitter Østensjø-elevene Signe Sophia Jørgensen (8), Maria Støver (7), Mille Bruun Heidal (8) og Christina Huitfeldt Wist.
Byråd Anniken Hauglie (H) vil gi en samarbeidsmodell som i Østensjø til alle landets skoler. Her er hun på skoletrappa sammen med FAU-leder på Østensjø skole, Hanne Huitfeldt, og rektor Karl Erik Brændvang. På trappetrinnet foran dem sitter Østensjø-elevene Signe Sophia Jørgensen (8), Maria Støver (7), Mille Bruun Heidal (8) og Christina Huitfeldt Wist. Foto: Foto: Sanne Lier
«Østensjøstandarden» har bidratt til å fremme dialog mellom skole og hjem. Ved høstens skolestart presenterer byråd Anniken Hauglie (H) en felles samarbeidsstandard for hele Oslo.

For to år siden utarbeidet skoleledelsen ved Østensjø skole i samarbeid med FAU en plan for samarbeid mellom skolen og foreldrene.

Modellen har fått navnet «Østensjøstandarden», og er et sju-siders hefte med informasjon og avklaring av hva skolen forventer av foreldrene, og hva foreldrene selv kan forvente av Østensjø skole.Nå ønsker byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie (H), å spre tilbudet til alle skoler og foreldre i Oslo. Ved høstens skolestart presenterer hun derfor en felles standard for samarbeid til alle byens skoler, svært likt det som allerede er tatt i bruk ved Østensjø.

– Gjør som Østensjø

Samarbeidsplanen skal fungere som et felles rammeverk, men byråden håper at osloskolene henter inspirasjon fra Østensjø og utvikler sine egne standarder.

– Oslostandarden vil fungere som felles retningslinjer for alle skoler i byen, men aller best er det dersom skolene selv får den til å bli deres egen. Jeg er alltid tilhenger av at skoler stjeler gode ideer fra hverandre, dersom det kan bidra til å gjøre osloskolen bedre, sier hun.

FAU-leder Hanne Huitfeldt er enig med skolebyrådens utsagn, og fornøyd med at en forventningsavklaring blir gjort tilgjengelig for stadig flere foreldre. Hun var selv aktiv bidragsyter da Østensjømodellen skulle utarbeides for to år siden.

– Det er veldig bra at skolene nå får et felles rammeverk, men det er først når den blir skolens helt eget at foreldrene og skolen selv får et forhold til hva som står i den. 

LES OGSÅ: Lambertseter VGS flytter i 2015

Gjensidig tillit

Standarden inneholder en oversikt over forventninger knyttet til temaer som fag og ambisjoner, trygghet og trivsel, engasjement og samarbeid og skolestruktur og rammer.

Rektor Knut Erik Brændvang på Østensjø skole er glad for at byråden ser til Østensjø. Han mener planen har bidratt til å skape en ramme for forventning mellom skolen og foreldrene på en lettfattelig måte.

– Vi har på ingen måte funnet opp kruttet. Standarden er en enkel avklaring av forventninger som at barna kommer tidsnok på skolen, og at foreldrene deltar på foreldremøter. Mye av det som står her er er relativt selvsagt, men veldig greit å ha samlet i et hefte, sier han.

Skolebyråden har stor tro på at oslostandarden nå vil forenkle arbeidet for skolene som ønsker å følge i Østensjøs fotspor.

– Osloforeldre må kunne forvente det samme av skolene sine, uansett hvor i byen de bor, og skolene må kunne gjøre det samme, sier Anniken Hauglie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere