*Nettavisen* Nyheter.

Byråden er ikke trafikk-bekymret

Byråd Peter N. Myhre tror ikke at IKEA sine byggeplaner fører til noe økt trafikk i området.

OSLO SENTRUM: Byråden for miljø og samferdsel tror tvert imot at prosjektet vil virke trafikkminimerende. - Trafikalt sett tror jeg det vil være en fordel. IKEA betjener stort sett kunder som bor i nærheten, hevder Myhre.
Han viser til at groruddøler ikke lenger må kjøre til Slependen for å kjøpe sofa på IKEA. Samtidig bygger Smartklubb ny avdeling i Bærum, noe som vil føre til mindre trafikk på Alnabru igjen, ifølge byråden. - Dette grepet som nå gjøres med at IKEA bygger ut på Furuset og Smartklubb på Slependen, vil virke trafikkminimerende. Askerbøringer og bæringer slipper nå å kjøre til Alnabru, påpeker han.
Byråden ser likevel at det vil strømme enda flere folk til IKEA Furuset når de har utvidet med 10.000 kvadratmeter. - Trafikken vil være lokal akkurat i området rundt varehuset. Men for hovedveinettet vil dette være gunstig, mener han. Byråd for byutvikling Grete Horntvedt ser foreløpig ikke noen trafikale utfordringer med IKEA-planene.
- Om dette generer mer trafikk vet vi ikke. At virksomhet er spredt på flere områder er jo ganske trafikkskapende, sier hun. Horntvedt er positiv til planene.
- Dessuten er det fantastisk hvis de får til idrettsparken som er lansert. Vi må behandle dette som en ordinær reguleringssak, sier hun til lokalavisen Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag