*Nettavisen* Nyheter.

Byråden går imot nærmiljøet - anbefaler ny butikk i Bølerlia

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) stoler på Plan- og bygningsetatens vurderinger om at ny butikk i parkeringshuset i Bølerlia 73b kan gi mindre biltrafikk og bidra til et hyggeligere og tryggere nærområde.

Byråd Bård Folke Fredriksen (H) overkjører både nærmiljøet på Bøler og et enstemmig Østensjø bydelsutvalg når han nå sier ja til ny butikk i parkeringshuset i Bølerlia 73b.

BØLER: Reguleringssaken for Bølerlia 73b har lenge vært til behandling hos byutviklingsbyråden, samtidig som Utdanningsetaten har vurdert behovet for utvidelse av Nøklevann skole.Utdanningsetaten har nå konkludert med at de ikke ser behov for en fremtidig økning av tomtearealet, og byrådets innstilling til bystyret er å anbefale omregulering til butikk i parkeringshusets førsteetasje.

I andre- og tredjeetasje skal det fortsatt være parkering og lager.

Parkeringshuset ligger midt mellom Nøklevann skole og to barnehager. Både lokalbefolkningen på Bøler og et enstemmig Østensjø bydelsutvalg er sterkt imot etablering av en butikk her, da de frykter det kan føre til trafikkaos og farlige situasjoner for de hundrevis av barn som daglig passerer forbi parkeringshuset.

Trafikktiltak

Byrådet støtter dermed Plan- og bygningsetatens vurdering om at det er akseptabelt å anbefale forslaget, fremfor lokale røster.

De erkjenner dagens trafikkproblemer, men mener at butikken kan føre til endret kjøremønster og sogar mindre trafikk.

De forutsetter likevel tiltak som bidrar til en trygg trafikksituasjon, blant annet parkeringsforbud i Bølerlia ved innkjørselen. De seks parkeringsplassene som da forsvinner skal erstattes inne på eiendommen og øremerkes foreldre ved de to nabo-barnehagene.

Plan- og bygningsetaten mener også at en butikk kan være et positivt bidrag til utviklingen av et hyggeligere og tryggere nærområde.

– Har lyttet til innspill

Med de trafikksikkerhetstiltak som skal gjøres, mener byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) at en ny dagligvarebutikk er en fornuftig utvikling av parkeringshuset,

– Tilbakemeldingen fra Utdanningsetaten er at de ikke anbefaler erverv av tomten. I den situasjonen har vi gått for Plan- og bygningsetatens innstilling, sier Fredriksen.

På spørsmål om hvorfor han går imot lokalmiljøet og bydelsutvalgets ønsker svarer han følgende:

– Vi har vurdert alle innspill vi har fått, og mener at bekymringene som har fremkommet skal være tilstrekkelig ivaretatt, sier Fredriksen.

– Forøvrig er det slik at det er nærliggende å tro at etablering av en ny nærbutikk kan medføre mindre biltrafikk, fordi flere får mulighet til å gå eller sykle for å handle mat nærmest mulig der de bor. Det anbefaler vi også andre steder i byen, sier Fredriksen.

– Når kommunen ikke selv eier denne tomten, og vi ikke anbefales å kjøpe den, så er vi kommet til denne konklusjonen. Butikken er et strøksvennlig nærmiljøtiltak, og vi har som sagt lagt vekt på trafikksikkerhetstiltak, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Nekter å gi opp kampen mot ny nærbutikk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.