RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirsdag var byråd Bård Folke Fredriksen på Holmlia. Han sier at beboerne trenger et mer moderne senter, og lover å ta stilling til utbedringer «raskt».
Tirsdag var byråd Bård Folke Fredriksen på Holmlia. Han sier at beboerne trenger et mer moderne senter, og lover å ta stilling til utbedringer «raskt». Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Byråden lover å ta tak på Holmlia senter

For over et år siden presenterte OBOS plan om oppgradering av Holmlia senter med blant annet nytt tak. Nå har byråden sett på saken.

HOLMLIA: Det var etter påtrykk fra bydelsutvalget, med Rune Eriksen først i spissen, at OBOS begynte å arbeide med å få et bedre tilrettelagt senter på Holmlia.

 

I fjor sommer var Nordstrands Blad med representanter for OBOS forretningsbygg på Holmlia og så på planene, og idéene i reportasjen ble meget godt mottatt lokalt.

Tak mellom forretningsrekkene, et åpent torg og sykkelvei mellom senteret og parkeringshuset, var elementer i planen.

Plan- og bygningsetaten har sagt at de ikke liker tak, og Bymiljøetaten/ Samferdsel er betenkt når det gjelder gang-/sykkelveien.

Byrådsbehandling

Nå er det byrådet som skal si sitt. Tirsdag var Nordstrands Blad med byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen på Holmlia. Han ville med egne øyne se hvordan senteret er i dag og hvordan det kan bli.

Han kunne der og da ikke si hva hans og byrådets innstilling vil bli, men en av reaksjonene var at det i 2011 er naturlig med et overbygg på sentre.

– Beboerne på Holmlia har ventet lenge nok på en avgjørelse, så vi i byrådsavdelingen skal ta en rask beslutning, sa han.

Sikker gang-/sykkelvei

Byråden var altså positiv til en takløsning, men var mer betenkt om en løsning for gang-/sykkelvei.

– Slik den er foreslått mellom senteret og parkeringshuset kan synes usikker. Her er det ikke mye plass, og med store biler som leverer varer til forretningene og mye trafikk til P-huset, kan det oppstå farlige situasjoner.

Byråden så derfor etter andre muligheter for å legge en sikker gang- og sykkelvei gjennom eller forbi senteret.

– Når kan byrådet avgi en innstilling?

– Som sagt har beboerne ventet lenge og de trenger et mer moderne senter enn det tilbudet de har i dag. Så mange som bor i dette området, hadde det vært riktig med et mye større senter. Men det er jo en annen sak. Nå skal vi ta stilling til tak og gang-/sykkelvei, og det skal vi gjøre raskt - kanskje allerede i løpet av to-tre uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere