Byråden med alternativer til t-bane langs fjorden

 

  Foto: Foto: Live Sandven Slettebø

Jøran Kallmyr mener det finnes flere gode alternativer til fjordlinjen. Et av dem er en linje mot Lysaker.

Byråd for miljø- og samferdsel Jøran Kallmyr mener det finnes flere gode alternativer til fjordlinjen. Foto: foto: arkiv

OSLO: – Verken jeg eller Bjarne Ødegaard er fagpersoner på dette området. Vi må vente på en vurdering fra Ruter før vi kan si hva som er den beste løsningen for trafikken rundt Fornebu. Det finnes mange gode alternativer, sier byråd for miljø- og samferdsel Jøran Kallmyr (Frp).

Bjarne Ødegaard (H) er leder i bydelsutvalget på Frogner og har i lang tid kjempet for en t-banelinje til Fornebu, fra Carl Berner, via Filipstad og Bygdøy.

Linje mot Lysaker

Kallmyr mener man må stille seg åpen for flere alternativer og sier at hovedmålet må være at flere personer skal reise kollektivt.

– Et annet aternativ til fjordbanen er en linje fra Fornebu, via Lysaker og Skøyen og videre til Majorstuen, sier han.

Kallmyr understreker at Ødegaard og han selv er politikere og at det er Ruter som sitter på fagkunnskapen om hva som vil være den beste løsningen.

Mindre behov

Ødegaard har tidligere uttalt til Lokalavisen at en linje mot Lysaker ikke vil være et like gunstig alternativ som fjordlinjen fordi det allerede finnes etablerte busslinjer den retningen.

–Ruter har vurdert en t-banelinje langs E18 og jernbanen mot Skøyen, og videre mot Majorstuen. Her er det allerede etablerte busslinjer, og behovet for en t-banelinje vil ikke være like stort. Vi mener derfor at en fjordlinje er et bedre alternativ, sa Ødegaard til Lokalavisen sist torsdag.

Utredningen fra Ruter vil være klar 1. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.