Gå til sidens hovedinnhold

Byråden smakte sykehjemsmat

Sylvi Listhaug (Frp) og Trond Jensrud (Ap) tok turen til Solvang for å smake kok og kjøl-mat.

TEISEN: Kok og kjøl! Det er det den nye metoden for maten til sykehjemmene heter. Metoden går ut på å lage maten, for deretter å kjøle den raskt ned. Maten oppbevares kaldt til den varmes opp igjen.

- Denne metoden er mye tryggere enn å kjøre ut varm mat til ulike sykehjem, sier institusjonssjef ved Solvang sykehjem, Teresa Dentoni.

- Alle burde hatt kjøkken

Eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) hadde tatt med seg bystyrerepresentant Trond Jensrud (Ap) til Solvang på tirsdag.

- På talerstolen i bystyremøtet kom det noen spørsmål om kok og kjøl-metoden. Jeg ba han like gjerne med meg så han kunne smake selv, sier Listhaug.

- Denne metoden er jo mye bedre enn å kjøre ut varm mat til sykehjemmene. Men jeg må si at aller helst skulle alle sykehjemmene hatt et kjøkkenhver, sier Jensrud.

God mat

Solvang sykehjem er base for matlagingen og flere sykehjem i området får maten sin derfra.

Jensrud og Listhaug fikk en rundtur på kjøkkenet av kjøkkensjefen selv, Unni Bjelgerud.

- Menyen min er rullerende og det er mye å velge i, forteller hun og ramser opp fisk, biff stroganoff, pølser og grateng.

- Men potetene er viktig! Denne generasjonen eldre spiser poteter til det meste, forteller hun smilende.

Etter omvisning var det middagstid.

Sammen med de eldre fikk politikerne servert pølser, grønnsaksblanding, poteter og brun saus.

- Det var veldig god mat! Og jeg synes rundturen på Solvang var nyttig. Jeg tror jeg kommer til å ta flere turer ut og spise på sykehjem. Ikke bare fordi jeg er glad i mat, men fordi det er viktig at de eldre får god mat, sier Listhaug.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto