Gå til sidens hovedinnhold

Byråden stoppet "motorvei-utbygging"

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen, skjønte at det bar galt av sted på Vinderen og stoppet utbygging av Borgenveien.

Vinderen: - Byråden reagerte raskt på vår henvendelse og hadde kort tid etter et møte med næringslivet på Vinderen. Deretter ble det som vi foreslo, en umiddelbar stopp i arbeidet med Borgenveien, sier bystyrerepresentanten fra Vestre Aker, Per Trygve Hoff (H).

Tilnærmet en katastrofe

Ullern Avis Akersposten har gjennom flere artikler satt lyset på hva som holdt på å skje i Borgenveien i Vinderen sentrum. Utbygger av Borgenveien 50, Mero A/S, er ifølge rekkefølgebestemmelsene pålagt å gjennomføre omlegging av Borgenveien i henhold til gjeldende reguleringsplan. I denne lå det blant annet at all overflateparkering skulle fjernes før underjordisk parkeringsanlegg ville stå ferdig om et halvt år. Dette ville i tilfelle være tilnærmet en katastrofe for det lokale næringslivet trodde mange. Politikere som bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung (H) og bystyremedlem Per Trygve Hoff (H) mente dette var galskap og henvendte seg blant annet direkte til byråd Merete Agerbak-Jensen. I tillegg ville Borgenveien fremstå som en slags motorvei i hele sin bredde uten noen form for grøntanlegg, hvis planene ble gjennomført.

Fornuften seiret

- Uten overflateparkering var vi redde for at sentrum ville tørke helt inn. Nå blir det fortsatt anledning til å parkere på gateplan til en ny løsning er på plass. Det skal i tiden som kommer utarbeides en ny reguleringsplan for selve Borgenveien. Mero er innstilt på å fullføre sine forpliktelser så snart denne er på plass. I mellomtiden får Mero midlertidig tillatelse til å ta nybygget i bruk, sier Hoff.
Grunneiere og handelsstand vil være med i arbeidet med å utvikle Borgenveien, slik at den fremstår mer som et myldreareal med bydelsaktiviteter, torg, grøntanlegg, parkering og normal veibane.
- I denne saken har fornuften seiret og den viser hvor viktig det er at lokale krefter engasjerer seg, ikke minst gjelder dette politikerne. Det er moro å være til hjelp. Det er nyttig å ha lokalkunnskap og å kunne reagere når det er behov for det. Det er viktig å ha bystyremedlemmer med lokalkunnskap, sier Hoff.
Per Trygve Hoff er for øvrig avhengig av å bli kumulert av velgerne for å beholde plassen i bystyret. Høyre har ikke satt noen kandidater fra våre bydeler på forhåndskumulert plass.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar