RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke la noen tjene penger: Eldrebyråd Aud Kvalbein inviterer bare ideelle organisasjoner til å konkurrere om driften av Rødtvet sykehjem. Foto: Julie Messel
Vil ikke la noen tjene penger: Eldrebyråd Aud Kvalbein inviterer bare ideelle organisasjoner til å konkurrere om driften av Rødtvet sykehjem. Foto: Julie Messel

Byråden vil bare ha ideelle på Rødvet

Kun ideelle organisasjoner inviteres til å delta i konkurranse om drift av Rødtvet sykehjem.

OSLO: Byrådet foreslår at driften på Rødtvet sykehjem skal settes ut på en egen konkurranse for ideelle organisasjoner.

– Jeg har et mål om at konkurranseutsettingen skal legge til rette for at kommunens tilbud leveres av både kommunale, ideelle og private aktører, sier byråd for eldre Aud Kvalbein (KrF) i en pressemelding onsdag.

Flere sykehjem drevet av ideelle organisasjoner gjorde det bra i den ferske undersøkelsen blant brukere og pårørende.

Viktig mangfold

Det er ikke tidligere gjennomført en egen konkurranse for ideelle om sykehjemsdrift Oslo. Byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester har registrert at ideelle organisasjoner ikke legger inn tilbud når kommunale sykehjem blir konkurranseutsatt.

– De ideelle organisasjonene utgjør en viktig del av mangfoldet av sykehjemsdriftere i Oslo. Det vil være positivt at ideelle deltar i konkurranse for å være med på utviklingen av omsorgstjenestene i byen videre, sier byråd Kvalbein, som nylig uttalte at det kan bli vanskeligere å få sykehjemsplass i Oslo i fremtiden.

Kvalbein påpeker at ideelle organisasjoner har vært pionerer innen omsorgsfeltet. De har lange tradisjoner som velferdsleverandører og står for en egen kompetanse. Ideelles brede samfunnsengasjement og omfattende frivillighetsarbeid er også av stor betydning for eldreomsorgen.

Les også: Resultater gir retning på Stovnerskogen

Sjokkert Hagen

Frps Carl I. Hagen er imidlertid lettere sjokkert over nyheten, og mener det er helt uaktuelt å ikke ha en åpen konkurranse.

– Dette er i strid med den avtalen vi har fra 22. november 2012. Vi skal ha en åpen konkurranse. Dette tok jeg opp med leder av leder av Høyres bystyregruppe mandag. Jeg regner med at han rydder opp i dette, sier Hagen.

Han fortsetter:

– Dersom de vil konkurranseutsette et niende sykehjem er de hjertelig velkommen til det. Men disse åtte skal alle ut på åpen konkurranse, sier Hagen.

Les også: Nordseterhjemmet: Feil å rangere sykehjem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere