RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråden vil fremskynde sykkeltrase i Grefsenveien


RASKERE: – Kanskje det likevel går å sette i gang arbeidet med sykkeltraseen i veien så raskt som mulig? lurer miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V).
RASKERE: – Kanskje det likevel går å sette i gang arbeidet med sykkeltraseen i veien så raskt som mulig? lurer miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V).
Det sykles mest i Nordre Aker. – Selv i påvente av «nye» Storokrysset, går det kanskje likevel å starte arbeidene med sykkeltrasé i Grefsenveien, ifølge Guri Melby (V). Men det er på annen idrettsarena det "kribler i beina" til byråden.

NORDRE AKER: Forrige fredag dro byråden ut på befaring i Nordre Aker, nummer tre ut av alle bydelene.

– Viktig å også se selv områdene som er relevante for videre behandling i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel, understreker byråd Guri Melby (V).

Blant annet sto Sogn Bad på agendaen, ny bademelding og lokalisering av nytt bad også i Oslo vest er på trappene. I tillegg var også byråden innom forskjellige veiløsninger, byutvikling i Frysjaveien og ikke minst sykkelløsninger. Sammen med Grunerløkka, St. hanshaugen og Frogner bydel, har Nordre Aker bydel størst sykkelandel i Oslo.

Les også: Mandag besøkte Statsministeren Korsvoll skole

Lytter til bydelen

– De forskjellige bydelene har ulike sykkelutfordringer. Nordre Aker har selv utarbeidet en sykkelstrategi for bydelen, og de innspillene vil vi ta med i byens videre sykkelplanlegging og Sykkelprosjektet, sier Melby.

Blant annet sykkeltrasé i Grefsenveien (se oversikt over bydelens sykkelinnspill i faktaboks lenger ned i saken).

Les også: Lørdag: Kjelsåstrikken på skinner igjen

– Grefsen skal på sikt omgjøres til miljøgate, men venter på nytt Storokryss. Men kanskje det likevel går å sette i gang arbeidet med sykkeltraseen i Grefsenveien så raskt som mulig? Det er i hvert fall noe vi skal undersøke nærmere, sier byråden.

Plan klar til jul

Kommende masseutbygging i Frysjaveien var også verdt et områdebesøk.

– Veldig spennende det som skal skje der, og ikke minst viktig med den helhetlige planleggingen. Før jul så regner vi med at plan- og bygningsetaten har en veiledende plan klar, sier Melby.

Men det var spesielt ett besøk i bydelen, som byråden vil skryte litt ekstra av.

Et eksempel til etterfølgelse

– Jeg blir ikke minst glad når jeg ser kunstgressløsninger som den på Grefsen Stadion, Kjelsås Fotballs hjemmearena. Et kjempespennende prosjekt med miljøvennlig og kostnadsbesparende jordvarme-løsning. Første ut i Oslo, og virkelig et eksempel til etterfølgelse for andre klubber, oppfordrer byråden.

Finanseringen av kunstgresset har vært noe støtte fra kommunen, men også stor andel selvfinansiering.

– I tillegg imponerende med mye annet IL’et har fått til, ikke minst også hallen på selve stadion. Jeg blir virkelig imponert når jeg møter slike entusiastiske idrettsklubber!

Byråden vil gjerne komme tilbake og se hvordan kunstgresset med jordvarme fungerer i kulda.

"Kribler i beina"

Byråden avslører at hun selv har vært en ivrig fotballspiller, og at det «kribler i beina» når hun kommer ut på kunstgresset.

– He, he. Ja, jeg spilte til jeg var 19, i Orkla IL. Jeg blir nesten misunnelig når jeg ser alle de flotte banene dagens unge har å spille på, sånn var det ikke der jeg spilte, forteller byråden.

Hvilken rolle på banen?

– Den morsomste – offensiv midtbane!
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere