RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet: - Vil ta de useriøse skjenkestedene


Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) vil bli strengere mot de useriøse i skjenkebransjen. Her er han sammen med helse byråd Anniken Hauglie og skolebyråd Torger Ødegaard.
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) vil bli strengere mot de useriøse i skjenkebransjen. Her er han sammen med helse byråd Anniken Hauglie og skolebyråd Torger Ødegaard. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Byrådet varsler kamp mot den useriøse delen av skjenkebransjen. Det vil slå hardt ned på brudd på skjenkeloven, slås det fast i byrådserklæringen. Nyvalgt varaordfører Libe Rieber-Mohn mener mesteparten av byrådserklæringen byr på lite nytt.

RÅDHUSET: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) kom med klar tale i byrådets tiltredelseserklæring onsdag ettermiddag.

– Skjenkekontrollene skal prioritere overskjenking, og skjenking til mindreårige, sier Berger Røsland etter at det nye bystyret ble konstituert onsdag ettermiddag.

Lærer av Sverige

Og han lover hyppigere kontroller og mer samarbeid med mellom næringen, kommunen, politiet, helsevesenet og idelle organisasjoner. Alt etter en modell av det svenske Stadsprosjektet. Og byrådet ønsker å ha enda flere straffemuligheter overfor de useriøse i skjenkebransjen.

LES OGSÅ: Ukjent Venstre-mann blir næringsbyråd

– Byrådet vil ta inititativ overfor staten for å få flere reaksjonsmuligheter overfor utesteder ved brudd på alkolholloven, sier Berger Røsland.

Byrådet mener høye bøter og redusere skjenketiden for en periode vil ramme mer enn inndragning av bevilninger over kortere perioder.

LES OGSÅ: Byrådet: – Alle skal kunne svømme

– Litt kjedelig

Den øvrige byrådserklærinen besto blant annet av økt satsing på eldreomsorg og skole. Det skal jobbes for en ny jernbanetunnell gjennom Oslo. Det skal fremmes en byrådsmelding om svømmeanlegg, og det skal jobbes videre for en ny fotballstadion i Oslo øst.

Byrådet ønsker også mer synlig og patruljerende politi. Det skal også settes i gang med en plan som skal gi mer belysning i gatene.

LES OGSÅ: Kvalbein (KrF) fikk drømmejobb

KOMMENTAR: «Et frieri til Arbeiderpartiet»

Libe Rieber-Mohn (Ap) ble formelt valgt til varaordfører onsdag ettermiddag. Hun var ikke spesielt imponnert over byrådserklæringen.

– Den inneholdt overraskende lite nytt og minnet om teksten i budsjettforslaget. Når det gjelder virkemidler for å gjøre byen tryggere, synes jeg det var lite konkret som ble lagt fram. Dette var litt kjedelig. Men forøvrig registrerer jeg at Lambda ikke ble nevnt med navn, sier Rieber-Mohn.

Lambda – det omstridte nye Munch-museet – var den direkte årsaken til at Frp trakk seg fra videre byrådssamarbeid med Høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere