RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet foreslår barnehage i Sofienbergparken

Byrådet vil etablere barnehage og et fast lekeområde i den østre delen av Sofienbergparken.

SOFIENBERG: – Forslaget innebærer at området som utgjør østre del av Sofienbergparken og Helgesens gate 63 reguleres til park og uteareale for barnehage.

– Hele området skal være åpent for allmenheten utenom barnehagenes åpningstider, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Rektorboligen i Trondheimsveien 48 foreslås samtidig regulert til bevaring med bruksformål barnehage.

– Byrådet er svært opptatt av at Oslo skal være en barnevennlig by. Da må vi både sikre barn trygge lekeområder nær bostedet og sørge for at barnehager utvikles i tilknytning til boligområdene, slik at vi unngår å påtvinge foreldrene unødvendige transportbehov, sier byråden.

Han legger til at en annen plan som skal behandles samtidig foreslår at gamle Cloetta Chokoladefabrikk fra 1896 som ligger i Sofienberggata 37 også blir regulert til bevaring og brukt som barnehage.

Det foreslås i tillegg å fjerne barneparkene i den vestre delen av Sofienbergparken.

– Erfaringene er at muligheten til å bruke barnehagers lekeområder utenom åpningstidene verdsettes av småbarnsforeldre og bidrar til en trygg og god oppvekst, sier Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere