*Nettavisen* Nyheter.

Byrådet går for å rive Holmenkollbakken

Torsdag bestemte byrådet i Oslo at de vil rive Holmenkollbakken og bygge en splitter ny bakke.

Holmenkollen: Holmenkollbakken er byens fremste landemerke og verdenskjent. Torsdagens avgjørelse i Byrådet har ifølge NRK bredt flertall også i bystyret, med en forutsetning at Oslo får arrangere ski-VM i 2011. Nå har Oslo kommune en frist frem til 10. mars med å gi en forpliktende tilbakemelding til FIS om bakkens fremtid dersom Oslo VM går til Oslo. Byrådet setter som forutsetning at staten bidrar med femti prosent av regningen til ny Holmenkollbakke. Å bygge en splitter ny hoppbakke i Holmenkollen vil komme på cirka 310 millioner kroner. En annen forutsetning i byrådets innstilling er at Holmenkollbakkens arkitektoniske kvaliteter og særpreg videreføres. Byrådet ønsker også at det utbedres eller bygges nytt lydanlegg, resultattavle, dommertribune og nasjonsboder, og kongetribunen, kommentatorboksene, trenertribunen, og adkomsten for publikum må også bli bedre.
Kulturdepartementet vil ikke love at staten er med på spleiselaget for ny Holmenkollbakke;
- Vi ser at det er behov for en oppussing av Holmenkollen, og er i en positiv dialog med Oslo kommune. Vi jobber med saken og kan derfor ikke si noe om utfallet, sier statssekretær Mette Gundersen i Kulturdepartementet til NRK.
Hun uttaler videre at de er klar over at det haster med et svar på grunn av tilbakemelding til FIS, og lover at Oslo kommune vil få et svar i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag