Byrådet klager på muslimskole-ja

Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie, reagerer på at det samme miljøet som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, får prøve på nytt.

Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie, reagerer på at det samme miljøet som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, får prøve på nytt.

Skolebyråd Anniken Hauglie (H) klager på Utdanningsdirektoratets vedtak om å si ja til en muslimsk barne- og ungdomsskole i Oslo.

OSLO: Klagen fra Høyre-byrådet i Oslo kan havne på pulten til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Jeg kommer til å sende inn en klage til Utdanningsdirektoratet på godkjenningen av søknaden fra «Mødre for muslimsk grunnskole». Her vil jeg vektlegge at det er det samme organisatoriske miljø som har søkt om å starte skolen som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, sier skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie til Aftenposten.

Om Utdanningsdirektoratet velger å opprettholde sitt ja til skolesøknaden, havner klagen automatisk på bordet til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Også Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i Oslo varsler at de vil klage inn godkjenningen.

LES OGSÅ: Sandberg: – Det siste Oslo trenger er mer segregering

Aftenposten skriver at de den siste uken flere ganger har forsøkt å komme i kontakt med initiativtakerne bak «Mødre for en muslimsk grunnskole», uten å lykkes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.