RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet klager på muslimskole-ja


Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie, reagerer på at det samme miljøet som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, får prøve på nytt.
Skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie, reagerer på at det samme miljøet som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, får prøve på nytt.
Skolebyråd Anniken Hauglie (H) klager på Utdanningsdirektoratets vedtak om å si ja til en muslimsk barne- og ungdomsskole i Oslo.

OSLO: Klagen fra Høyre-byrådet i Oslo kan havne på pulten til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Jeg kommer til å sende inn en klage til Utdanningsdirektoratet på godkjenningen av søknaden fra «Mødre for muslimsk grunnskole». Her vil jeg vektlegge at det er det samme organisatoriske miljø som har søkt om å starte skolen som i 2001-2004 drev Urtehagen-skolen som kollapset, sier skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie til Aftenposten.

Om Utdanningsdirektoratet velger å opprettholde sitt ja til skolesøknaden, havner klagen automatisk på bordet til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Også Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i Oslo varsler at de vil klage inn godkjenningen.

LES OGSÅ: Sandberg: – Det siste Oslo trenger er mer segregering

Aftenposten skriver at de den siste uken flere ganger har forsøkt å komme i kontakt med initiativtakerne bak «Mødre for en muslimsk grunnskole», uten å lykkes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere