Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet pusser opp

Merete Agerbak-Jensen (H) er fornøyd med at Arendalsgata går en lysere framtid i møte.
Merete Agerbak-Jensen (H) er fornøyd med at Arendalsgata går en lysere framtid i møte.
Byrådet gir 2,5 millioner kroner til å pusse opp Arendalsgata. Trikkeskinnene forsvinner imidlertid ikke.

SAGENE: Med den fortettingen vi ser i indre by, er det veldig viktig med disse felles pusterommene, sier byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (H).

I alt 20 millioner kroner er nå bevilget til ulike torg og møteplasser i hovedstaden, og nærmere 8 millioner går til indre-øst-bydelene.

Bydel Sagene får mye av støtten, med penger både til plassen foran Sagene kirke, opprustning av Arendalsgata og til Oskar Braatens plass.

Samarbeid

Her på Sagene har Lokal Ageanda 21 allerede levert inn en reguleringsplan for Arendalsgata, så jeg ser vel for meg at vi bruker i alle fall deler av den. Vi ønsker et samarbeid med bydelen for å få til dette, sier Agerbak-Jensen, som tror en oppgradering av gata til så kalt strøksgate, vil være et insitament til næringslivet i gata.

Det er klart at bredere fortau og kanskje en uteservering, vil gi nytt liv også til næringslivet. Det vil jo bli mye hyggeligere for folk å gå her, sier hun.

Fortsatt trikkeskinner

Men til tross for at det går mot en hyggerligere gate for de myke trafikkantene, vil fortsatt Arendalsgata bære preg av forfall for bilister, syklende og kollektivreisende.

Det er ikke meningen at denne satsingen skal være en samferdselssatsing. Her har det vært en del krangling om hvem som har ansvar for å fjerne trikkeskinnene. Hvis det skulle komme trikk her igjen, så må det jo legges helt nye skinner, så de restene som ligger her burde fjernes, sier Agerbak-Jensen.

Hva kan byrådet gjøre for å få til dette?

Det er nok litt opp til Samferdselsetaten og Ruter, men det er klart at denne satsingen vi gjør nå er et godt argument for å ruste opp resten også, sier hun.

Hjertebarn

Også Oskar Braatens plass på Torshov skal få en oppgradering.

Det har vært hjertebarnet mitt. Uteserveringen er jo veldig fin, men jeg har irritert meg lenge over at man ikke kan sitte der uten å gå på café. Det er ikke mye som skal til, men en siste finish vil gjøre plassen mye finere, sier hun.

Allerede før sommeren vil byrådet avgi en sak med konkrete planer for de ulike oppgraderingsprosjektene. Agerbak-Jensen er fornøyd med at byen nå kan gå en triveligere sommer i møte, hva offentlige byrom angår.

Jeg prioriterer dette høyt, for jeg mener det er viktig at man har velfungerende møteplasser. Det er ikke bare et supplement til de grønne lungene, men også en viktig del av infrastrukturen i en by sier hun, og forteller at i tillegg til oppgradering av byrom, vil hver bydel få penger til fem benker, som skal settes ut, der bydelen selv ønsker.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!