*Nettavisen* Nyheter.

Byrådet skal rydde opp i hundemøkka

Byrådet har mottatt mange henvendelser om manglende søppeltømming langs gangveier. Løsning skal finnes!

OSLO: Tommy Skjervold er byrådsekretær for samferdsel- og miljøbyråden Jøran Kallmyr. Han er også leder av Østensjø Frp.

Skjervold forteller at det er Friluftsetaten som har endret sine rutiner for tømming av avfall. Dette er gjort uten noen foranliggende politisk behandling.

LES OGSÅ: Blir kvalm hver dag

– Det er Friluftsetaten som best vet hvordan avfall skal behandles. Men i denne saken har vi mottatt en rekke henvendelser. Jeg vil ta saken opp med Frilftsetaten for å finne ut hva som kan gjøres, sier Skjervold.

– Folk sender bilder til avisen, ringer og mailer oss og forteller om manglende søppeltømming en lang rekke steder. I tillegg er søppelkasser fjernet. Folk forstår ikke logikken. Kan du forklare leserne hvorfor dette er klokt?

– Nei. Det er ikke i tråd med Byrådets visjon om en ren by at søppel ikke tømmes. Jeg forstår at folk blir sinte og spør seg hva som skjer. Jeg vil ta tak i saken, sier Skjervold.

LES OGSÅ: Flyter på Oppsal

– Når kan folk forvente at søppelet forsvinner?


– Jeg kan bare si at det er uakseptabelt at søppel blir liggende og at folk ikke finner noe sted å legge avfall, enten det gjelder hunedposer eller annet. Jeg lover at Byrådet nå tar tak i saken og får den løst raskest mulig, sier Skjervold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.