RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet spanderer


Inger-Johanne Sørlund, Else-Marit Holtermann og Gro Hunding ser frem til flere turdager i senterets regi. ALLE FOTO: Elin Saastad
Inger-Johanne Sørlund, Else-Marit Holtermann og Gro Hunding ser frem til flere turdager i senterets regi. ALLE FOTO: Elin Saastad
Applausen satt løst da eldrebyråd Sylvi Listhaug ankom St. Hanshaugen Eldresenter ikledt spanderbukser.

ST. HANSHAUGEN: Det var byråd Sylvi Listhaug (Frp) som torsdag overbrakte den gledelige nyheten om at alle eldresentere i Oslo vil motta tilsammen to millioner kroner til turer og andre aktiviteter - såkalte aktivitetsmidler.

50 000 kroner rikere

– Dere er herved bevilget 50 000 kroner, sa byråden til den glade forsamlingen ved St. hanshaugen Eldresenter.

Hun besøkte senteret sammen med varaordfører Aud Kvalbein (KrF), som er en uttalt forkjemper for at eldresentrene rundt i byen skal få flere midler til å utvikle seg og til å tilby brukerene en mer spennende hverdag.

Listhaug gir varaordføreren æren for at dette forslaget har gått gjennom og inviterte derfor Kvalbein med seg da hun skulle fortelle den gode nyheten.

– Et fantastisk redskap

– Jeg syns det er viktig at folk får vite om hvilket fantastisk redskap eldresentrene er for å holde folk friske og fornøyde, forklarer Kvalbein.

– Før så man på disse stedene som et sted der eldre møttes for å drikke kaffe, heldigvis er holdningene i dag en helt annen.

Else-Marit Sørlund er fast inventar på senteret ved St. Hanshaugen og støtter opp om Kvalbeins utsagn.

– Mange har lett for å bli sittende hjemme alene når de blir eldre, og derfor er det flott med slike tilbud som eldresentrene har å gi i dag.

Hun forteller at de blant annet får mulighet til å delta på språkkurs, trim, filosofigrupper og andre sosiale aktiviteter.

– Og med disse nye pengene får vi mulighet til å dra på enda flere turer, smiler hun fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere