RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådet støtter Brekke-utbygger

Byrådet støtter utbyggers forslag til ny reguleringsplan for Brekkeveien 8 og 19, og ser bort fra plan- og bygningsetatens anbefaling om ikke å utvide NIVA-bygget.

Frysja: I vinter skrev Nordre Aker Budstikke om utbyggingsplanene for Brekke-området. Det er planlagt nesten 300 nye leiligheter i Brekkeveien 8 og 19, samt i Kjelsåsveien 161. Tandberg-bygget skal rives, nye blokker skal bygges, og gamle NIVA-bygget skal gjøres om til leiligheter - og i tillegg utvides. Reguleringsforslag for Tandberg-området - Kjelsåsveien 161 - skal behandles som egen sak.

Skuffet


Forslag til ny reguleringsplan for Brekkeveien 8 og 19 er nå ferdigbehandlet av byrådet, og beboerne er svært skuffet over rådets innstilling.
Byrådet støtter utbyggers forslag til utvidelse av NIVA-blokken i full høyde, og har ignorert plan- og bygningsetatens anbefalinger om
ikke bygge ut NIVA-huset i det hele tatt. I tillegg innstiller byrådet kun om marginale høydeendringer for de planlagte blokkene i Brekkeveien 8. Det betyr i praksis at enkelte av bygningene blir redusert med maks en etasje, sier talsmann for beboerne, Tom Espen Møller.
Han bor selv i Radioveien - på østsiden av NIVA-bygget.
Et tilbygg på NIVA-huset vil medføre vesentlig tap av sol og lys for oss som er nærmeste naboer. Byrådet går ikke bare på tvers av sin egen fagetats anbefalinger i denne utbyggingssaken. I tillegg har rådet valgt å se bort fra innsigelser fra både bydelsutvalg og lokalmiljøet for øvrig, forteller Møller.

Slaget ikke tapt

Møller understreker at "slaget" på ingen måte er tapt, og at beboerne vil fortsette å kjempe mot en drabantbyutbygging på Brekke.
Byutviklingskomiteen er neste behandlingsforum. Vi regner med at komiteen kommer hit på befaring, og vi vil gjøre alt for å overbevise den om at den foreslåtte utbyggingen er en rasering av Brekkeområdet, sier Møller.
Etter komiteens behandling, skal saken videre til bystyrevedtak. Men det stopper eventuelt ikke der.
Et bystyrevedtak kan også påklages til Fylkesmannen og Miljøverndepartementet, forsikrer Møller.
Her kan du lese mer om saken og byrådets innstilling:
http://www.sak.oslo.kommune.no/dok/Byr/2006/BR1/2006017975-9.pdf

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere