RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-politikerne Hilde Larsen og Andreas Behring synes det er på høy tid at det borgerlige byrådet gir Grüner I.L penger til kunstgress. FOTO: LARS ROAR RUD
SV-politikerne Hilde Larsen og Andreas Behring synes det er på høy tid at det borgerlige byrådet gir Grüner I.L penger til kunstgress. FOTO: LARS ROAR RUD

Byrådet taus om Dælenenga

SV vil presse byrådet til å legge inn etterlengta midler til kunstgress på Dælenenga.

Dælenenga: Den er Oslos eldste og mest brukte kunstgressbane. Vedlikeholdet har vært så som så. Banedekket er for lengst nedslitt, noe som tærer hardt på rygger og knær i Grüner Idrettslag. Saken har vært oppe flere runder i bystyret, men et flertall bestående av H, Frp, V og KrF har blokkert kunstgress.

Så sent som i fjor bestemte disse partiene at statlige tiltaksmidler ikke kunne brukes på Dælenenga. Penga havna på sparekonto. Forslag til neste års Oslo-budsjett gir heller ikke håp om ny bane.

– De har strøket hele satsningen på kunstgress i Oslo. Her mangler det vilje til å gi et svært idrettslag et løft. Kommunen burde ha råd til å prioritere dette. Vi snakker om idrettstilbud til barn og unge i indre øst. Samtidig ser vi at Oslo-budsjettet går med til å dekke sprekken i Holmenkollen, sier Behring.

Venstres rolle

Han får følge av bydelsutvalgets leder i Grünerløkka, Hilde Larsen. Hun betegner det som provoserende at penga til kunsgress uteblir. Særlig med tanke på at Oslo bruker svære midler på byggeskandaler.

– Det er jo til å grine av. Man bruker masse penger på Bislett stadion, mens vanlige folk må ta til takke med dette, sier hun.


Vi har forsøkt å få tak i idrettsbyråd Jøran Kallmyr (Frp), men han har ikke svart på Østkantavisas henvendelse. Styreleder i Grüner I.L, Marianne Rønnevig, er fortvilt men holder motet oppe så lenge budsjettet ikke er vedtatt.

– Det viser seg gang på gang at breddeidretten blir nedprioritert. Men alt håp er ikke borte. Grüner fotball har hatt møter med Venstre og Ola Elvestuen. De har sagt seg villig til å få en ordning med kunstgressprosjektet i Oslo, sier Rønnevig.

Blir forbanna

Venstre er vippeparti i budsjettsaken, men Østkantavisa har ikke fått tak i Elvestuen. Som Larsen uttrykker det, får bydelen gjort lite annet enn «å rope høyt».

– Det er lett å bli forbanna som bydelspolitiker. Vi ser at byrådet nedprioriterer indre øst. Grüner I.L har venta i flere år på flerbrukshall, oppussing av klubbhus og kunsgress. I kommunen skylder folk på hverandre. Jeg synes dette er pinlig, sier hun.

Mye brukt

Nettopp det faktum at banen er så mye brukt, mener Behring er argument nok for å få det på plass.

– For 5 millioner er jobben gjort. Samtidig ser vi at byrådet bruker 40 millioner på reklametårn. Og i Holmenkollen var den siste sprekken på 600 millioner. For kommunen er dette småpenger. Dette er den kunstgressbanen med størst behov, sier Behring.

Larsen tror ikke noen i byrådet ville sendt sine egne unger til garderoben på Dælenenga. Også dette anlegget forfaller.

– Det er virkelig ille og ser grusomt ut. De burde komme hit og se selv hvordan anlegget er, sier BU-lederen.

Behring peker på at behovet for slike anlegg bare blir større og større.

– På Freia blir det 200 boliger. Det bygges og bygges i indre by. Dessverre følges ikke veksten opp av anlegg hvor barn og unge kan boltre seg. Byrådet driver med gambling, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere