RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Byrådet vil bekjempe prostitusjon

- Byrådet vil bekjempe prostitusjon og menneskehandel, og forbereder seg på at det kommer et lovforbud mot kjøp av seksuelle tjenester, sier byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug.

I løpet av 2008-2009 forventes et lovforbud mot kjøp av seksuelle tjenester å bli innført, noe som forventes å få merkbare konsekvenser i Oslo. Byrådet vil forberede sitt eget tjenesteapparat og andre på dette.

- Det er ingen tvil om at lovforbudet vil kreve at vi jobber annerledes. Prostitusjonen vil ikke forsvinne, men gå under jorden, i hvert fall i starten. Så vil politiets prioritering av dette feltet bestemme om det blir synlig gateprostitusjon i Oslo også i fremtiden. Det synes også klart at Pro-senteret blir viktig fremover for å få gjennomført tiltakene i handlings-planen, sier Listhaug.

Innendørs

Byrådet har lagt frem en lang rekke tiltak i en handlingsplan mot prostitusjon for å møte lovforbudet. Et svært viktig tiltak er informasjon til gårdeiere og utleiere.

- Her er det viktig å nå ut med informasjon til gårdeiere og utleiere om deres ans var. Man kan i dag dømmes for å leie ut lokaler om man forstår at lokalene skal brukes til prostitusjon. Utleiere som oppdager dette, skal få hjelp av kommunen og politiet til å få slutt på det, sier byråd Listhaug.

Vil barnehandelen til livs

Byrådet er opptatt av at Oslo kommune tar tak i menneskehandel, spesielt når det gjelder mindreårige. Listhaug mener det finnes behov for mer kunnskap om dette i kommunens tjenesteapparat.

- Når vi vet at denne avskyelige utnyttelsen av barn pågår også i Norge, er det viktig å få ut så mye kunnskap som mulig om denne problematikken, slik at blant annet barnevernstjenesten kan legge til rette for gode tiltak til disse barna, sier Sylvi Listhaug.

Helhetlig oppfølging

Byrådet vil samle ressurspersoner i barnevernstjenesten og sosialtjenesten i et tverrfaglig operativt team (kalt TOT-Oslo) i tillegg til personer fra politiet, UDI og helsemyndighetene. Det skal blant annet ansettes en koordinator og gjennomføres en kartlegging av prostitusjonsmiljøet.

- Vi vil ha et helhetsoverblikk over dette miljøet og sørge for at de som vil ut av det skal få en så god oppfølging som mulig, avslutter Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere