RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere skoler, blant annet Linderud skole, melder om gjentatte hendelser hvor elever har skadet seg selv og angrepet lærere.
Flere skoler, blant annet Linderud skole, melder om gjentatte hendelser hvor elever har skadet seg selv og angrepet lærere.

Byrådet vil bruke tvang i Oslo-skolen

Byrådet vil at lærere skal kunne bruke tvang i skolen. Blant annet ved Linderud skole har ansatte blitt skadet av elever.

LINDERUD/OSLO: Utdanningsetaten har de siste to årene mottat flere henvendelser fra skoler med spesialgrupper for elever med autisme og psykisk utviklingshemming. Det meldes om gjentatte hendelser hvor elever har skadet seg selv og angrepet lærere.

- Nødvendig

Byrådet i Oslo etterlyser nå en lovendring av tvangsbruk i skolen, skriver Aften. Byrådet har sendt brev til kunnskapsdepartementet der de ber om en redegjørelse.

- Dette er et område som ikke er lovregulert for skoledelen. Tvang er ikke noe man ønsker å utøve, men i visse situasjoner er det nødvendig for å beskytte elevene og de ansatte. Situasjonen vi befinner oss i nå er ikke tilfredsstillende for noen av partene, sier utdanningsdirektør Astrid Søgnen til Aften.

Lærere skadet

- Ved Linderud skole har det vært flere episoder der ansatte har blitt skadet, forteller lærer og avdelingsleder Carrie Reshane til Aften.

- Det skjer relativt ofte at vi kommer i sitasjoner hvor det er behov for tvang. Faren er der for at man kan komme opp i situasjoner hvor lærere må bryte loven, sier hun.

For at lærere skal ha rett til å gripe inn med tvang må de vente til eleven har slått for at det skal komme inn under nødvergebestemmelsen i straffeloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere