*Nettavisen* Nyheter.

Byrådets skyld

Håkon Haugli (Ap) mener byrådets somling i saken er skyld i problemene.

Håkon Haugli (Ap) har tidligere engasjert seg i St. Halvardsgate 27, og mener det er uheldig at Brakkebygrenda har havnet i situasjonen de er i nå.

GAMLEBYEN: Personlig synes jeg det Brakkebygrenda har gjort og står for er interessant, men dessverre er det grunneiers rett å bortvise dem. Jeg skjønner at det for dem oppleves som veldig uheldig og tragisk, sier Haugli, som mener byrådet må ta skylda for at beboerne har havnet i den situasjonen de er i nå.

Byrådet må ta ansvaret

Byrådet må ta ansvaret for den situasjonen som Brakkebygrenda nå blir satt i. Her har vi en grunneier som i lang tid har tatt seg til rette, uten at det har fått noen konsekvenser og det er synd at byrådet med sin somling har satt Brakkebygrenda i en sånn situasjon, sier han.

Haugli har ved flere anledninger etterlyst handling fra byrådets side når det gjelder tomta, som har forfalt i over 20 år.

Allerede i 2003 forelå bystyrevedtaket om ekspropriasjon, men eieren har fått stadige utsatte frister.

Ønsker barnehage

Grunneier har latt tomta forfalle i en generasjon. Det er beklagelig at de menneskene som har et godt prosjekt i gang og har tatt vare på tomta i en periode bortvises, men samtidig er det viktig å understreke at Aps primærlønske er å sikre tomta fordi det er ønske om barnehager i bydelen, sier han, men legger til at han mener Oslo bør ha rom for prosjekter som Brakkebygrenda.

Vi må sikre at byen også har denne typen prosjekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.