RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bystyre-ja til Holmlia senter

Bystyret har nå enstemmig sagt ja til de nye planene for Holmlia senter.

HOLMLIA: Dette betyr blant annet at det kan legges tak over handlegaten.

Som Nordstrands Blad tidligere har skrevet, har byrådet stilt seg positivt til detaljreguleringsplanene, og byutviklingskomiteen instilte positivt til bystyret.

Men dette betyr ikke at oppgradering av det gamle senteret omgående vil komme igang. OBOS trenger tid på å få alle detaljene på plass. De nødvendige politiske signalene er imidlertid på plass selv om Plan- og bygningsetaten er negativ til flere av detaljene.

Gang- og sykkelvei

Det som har vært den vanskeligste delen av planen, er å få en løsning på gang- og sykkelveien. Og helt på plass er den vel heller ikke.

For når senteret lukkes, må passering skje via den smale stripen mellom senteret og parkeringshuset, og her er alle enige om at det blir problemer. Det er nemlig ikke mye areal å ta av.

Overbygg

Det var som avisen flere ganger har skrevet bydelsutvalget som tok opp saken med OBOS om å få et oppgradert senter. Slik det fremstår nå, er det et dårlig tilbud til brukerne.

Byråd for Byutvikling, Bård Folke Fredriksen har tidligere gitt klart uttrykk for at overbygg er eneste som gjelder for et kjøpesenter idag.

Skissen som OBOS har lagt frem, forteller om overbygg mellom forretningene, men åpent foran Meny-butikken. Og ut for biblioteket/Posten skal det anlegges et stort, åpent torg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere