*Nettavisen* Nyheter.

Bystyrepolitikere besøkte Bølerlia

ENGASJERT: Leder av bystyrets byutviklingskomité, Jøran Kallmyr (i midten), ledet befaringen av garasjeanlegget i Bølerlia 73. Banneret på nærmeste nabo, Nøklevann skole, etterlot ingen tvil om hva nærmiljøet mener om saken. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Massive bannere og engasjerte naboer møtte bystyrepolitikere på befaring ved det omstridte garasjeanlegget i Bølerlia.

Klikk på bildet for å forstørre.

FARLIG: Rett etter befaringen kom denne traileren kjørende på fortauet utenfor barnehagen i Bølerlia. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTPOLER: Bølerfolkets representanter (t.v.) forklarte garasjeanleggets representanter at man slett ikke må til Trasop for å finne en rimelig dagligvareforretning. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

BØLER: Plan- og bygningsetaten (PBE) og byrådet sier ja, mens et samlet nærmiljø kjemper mot reguleringsforslaget som åpner for butikk i Bølerlia 73.

LES OGSÅ:

Bølerbeboere nekter å gi opp kampen mot ny nærbutikk

Byrådet går imot nærmiljøet, sier ja til butikk

Butikkmotstandere til Rådhuset

Saken er nå til behandling hos bystyrets byutviklingskomité, som torsdag ønsket å se stridens kjerne med egne øyne.

I tillegg var PBE, byrådet og representanter for garasjeanleggets eiere og nærmiljøet tilstede. De sistnevnte ga tydelig uttrykk for sin motstand mot butikkplanene.

Politikerne stilte interesserte spørsmål om alt fra trafikkanalyser til skolebehov, støttemurer og tilgang til skogen bak. De ulike partene fikk også komme med sine synspunkter.

På den halvtimen befaringen varte kom en nabobarnehage forbi på tur, og en diger barnehagebuss stoppet for å slippe av sentrumsbarn på jakt etter skog og snø.

Det understreket nærmiljøets hovedpoeng om at man ikke må tilrettelegge for mer trafikk i et område der hundrevis av barn og unge ferdes frem og tilbake hver eneste dag og kveld. Og der bilene allerede må kjøre på fortauet for å passere hverandre.

Motpoler

Garasjeanleggets eiere, PBE og byrådet mener derimot at butikken kan føre til mindre trafikk og gjøre strøket hyggeligere.

– Anlegget trenger oppgradering og vi ser dette som positivt for hele nærmiljøet, sa eierrepresentanten.

– Med de forebyggende tiltakene blir ikke trafikksituasjonen forverret, uttalte byrådets representant.

– Alle borettslagene rundt, barnehagene, skolen og bydelsutvalget er imot butikken. Bølerfolk anser ikke dette som positivt, svarte motstanderne.

Boliger eller skole?

Saken tas opp i bystyrekomiteen 8. februar, men kan bli utsatt i påvente av svar på spørsmål komiteens leder Jøran Kallmyr (Frp) har sendt byrådet.

Kallmyr mener det er uheldig at garasjeanlegget ligger inneklemt mellom skole og barnehager, og vil ha belyst skolebehovet i området bedre.

Han vil også undersøke muligheten for å bruke eiendommen til boliger, da strøket er attraktivt for barnefamilier.

– Det er langt fra sikkert at elevtallsprognosen stemmer. Generasjonsskiftet har ikke skjedd i området ennå, og vi kan gå på en blemme, spesielt i Østensjø hvor det er så mange eldre. Men vi må også ta hensyn til eierne av tomten, sier Kallmyr til Nordstrands Blad.

Aksjon mot ny butikk på mandag

Mandag 6. februar fra klokken 16-17 markerer nærmiljøet sin motstand mot omreguleringen av Bølerlia 73. Bølerpatriot "Bare Egil" Hegerberg er konferanser.

LES MER HER: Bare Egil kjemper mot butikk i Bølerlia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.