*Nettavisen* Nyheter.

Bystyret bestemmer

Et knippe medlemmer av Aksjon Vern Husebyskogen stoler på politikernes løfter.

Søknad om rammetillatelse for ambassade blir ikke behandlet om bystyret gir oppsettende virkning.

Huseby: Byrådsavdeling for byutvikling har svart ambassademotstanderne at kommunen ikke vil unnlate å behandle en eventuell søknad om oppføring av ny amerikansk ambassade på Huseby. Dermed ble det skapt ny usikkerhet rundt dette spørsmålet, mens byutviklingskomiteen har saken under behandling.

Onsdag neste uke skal byutviklingskomiteen behandle forslaget om oppsettende virkning. I dag er det flertall i komiteen for å utsette behandling av en søknad om rammetillatelse inntil det foreligger endelig domsavsigelse i saken, som ambassademotstanderne fører mot stat og kommune.

Utenkelig

Det har ikke kommet noen søknad om rammetillatelse fra amerikanerne. Så lenge saken om oppsettende virkning ligger i byutviklingskomiteen er det utenkelig at det vil komme noen søknad før den er ferdig behandlet. Forslaget om oppsettende virkning vil så gå videre til bystyret, sier leder av byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V).

Står ved løftene

Hvis bystyret vedtar oppsettende virkning, kan da plan- og bygningsetaten likevel behandle en eventuell søknad om rammetillatelse?

Nei. Bystyret er øverste organ og når en sak er avgjort må byråd og etater følge dette, sier Elvestuen.

Leder av Aksjon Vern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden, tror at Venstre, Ap, SV og Rødt står ved de løftene som ble gitt før kommunevalget.

Jeg er glad for at byutviklingskomiteen passer på saken. Partiene i bystyret står ved sine løfter og garanterer vår rettssikkerhet, sier Geelmuyden.

Ambassadesaken skal opp for Borgartings lagmannsrett den 3. september 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag