*Nettavisen* Nyheter.

Bystyret må gå inn

Det har vært en lang vinter. Nå har de fleste av oss noen ekstra fridager i forbindelse med påsken, og forhåpentlig kan vi endelig hilse våren velkommen etter påsken.

Det er mange som har utfordringer som venter denne våren, så en pust i bakken kan komme godt med for flere. Ikke minst brukere, politikere og administrasjon i Nordstand Bydel. Dessverre har ikke 2006 startet så bra som en kunne håpe på, og nå må alle nok en gang ta ansvar for å bli enige om kuttlister. Det blir nye tøffe runder, og det er bare å håpe at bydelen snart kommer ut av dette uføret.

Men det er andre som ikke trenger å vente til etter påske før nye utfordringer kommer. Dessverre er det slik at politi og barnevern alltid pleier å ha nok å gjøre i påsken. Alkohol hører for mange også påsken til, og det bidrar dessverre ikke bare til hygge i de tusen hjem. Her må hver enkelt voksen ta ansvar for sitt nærmiljø og se de barna som lider under slike forhold.

Utenfor familien er det en del ungdommer som i skoleferien er "i drift", og det er ikke bare barnestreker som står på programmet. Politiet hadde en utrykning til Karslrud t-bane-stasjon sent søndag kveld, da flere ungdommer helt ned i ungdomsskolealder braket sammen og brukte til dels svært stygg vold. Noe som naturlig nok vekker oppmerksomhet i hele ungdomsmiljøet i området, og som gir en pekepinn om at både politi, barnevern og andre forebyggende krefter har store oppgaver foran seg.

Våre bydeler har et velfungerende frivillig organisasjonsliv, men naturlig nok blir en del tilbud satt på vent i påskeferien. All ære til de som ofrer av egen fritid for å holde tilbud i gang også i den stille høytid, men det kunne være ønskelig med flere organiserte tilbud. Da er dessverre en meget slunken bydelskasse, slik som i Nordstrand Bydel, et dårlig utgangspunkt.

I bydelsdirektørens forslag er det lagt opp til å kutte støtten til ungdomsklubben på Lambertseter, samtidig som utekontakten kuttes. Brynhild Hovde har en helt håpløs oppgave når hun allerede i mars har et salderingsbehov på 13,8 millioner kroner. Hun har ikke noe annet valg enn å kutte i alle ikke-lovpålagte tjenester. Politikerne i BU må også ta situasjonen innover seg, men dette er nå så alvorlig at bystyret må komme på banen.

Det skal ikke dype analyser til for å forstå at det er fordelingen til bydelene det må være noe galt med, når Nordstrand hele tiden kommer så dårlig ut. Tilbud etter tilbud kuttes, det skjæres inn til beinet, og like fullt kommer rundene på nytt og på nytt. Vi vet at signalene fra Rådhuset tidligere har vært klare på at det ikke skal gis ved dørene, men nå er situasjonen så alvorlig at all prestisje må legges til side. Noe må gjøres med fordelingsnøkkelen, slik at innbyggerne i Nordstrand Bydel ikke nok en gang blir sittende med svarteper.

Med ønske om en god påske!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag