RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bystyret på lokal busstur

Som en del av folkevalgtopplæringen drar bystyret og byrådet en gang i året på heldagsbefaring. Denne gangen valgte de Oslos sydligste bydeler.

Søndre Nordstrand og Nordstrand: Med stopp i Mortensrud kirke, Klemetsrud forbrenningsanlegg, Søndre Nordstrand videregående skole, Søndre Aas gård, Midtåsenhjemmet, Lille Ekeberg barnehage og kontinuerlig informasjon i bussene underveis, fikk hovedstadens politikere et "godt grunnlag for egne meninger" i de mange lokale sakene de skal behandle fremover.

Det er noe annet å se stedene med egne øyne. De enkelte komiteene har stor innsikt i de områdene de selv jobber med, men det er ikke lett for alle andre å ha fullstendig oversikt. En slik befaringsdag gir derfor et samlet bystyre mye nyttig informasjon, sier ordfører Per Ditlev-Simonsen (Høyre).

Forskjeller

Dette er ren voksenopplæring. Det er viktig å komme ut der folk bor, mener Aud Kvalbein (Krf) fra Nordstrand.

Rina Brunsell Harsvik (Ap) fra Søndre Nordstrand er mer enn enig:

Dette har vi politikere godt av. Og særlig er det bra å få med seg bystyret til en del av byen hvor mange av dem aldri har vært. Det er nyttig at de nå vet hva vi i vår bydel egentlig snakker om.

Under besøket på Søndre Aas gård strålte Tone Larsen (Frp) fra Østensjø sitt bredeste smil.

Jeg er glad vi fikk besøke denne flotte gården. Det er så viktig å få oss politikere ut av bystyresalen. Ikke minst fordi Oslos øst og vestverden er så forskjellige, sier hun.

Både BU-leder Teddy Kjendlie i Søndre Nordstrand og bydelsdirektør Per Johannessen i Bydel Nordstrand benyttet besøket til å informere om og tilstanden i sine respektive bydeler. Allerede her fikk Oslos politikere et innblikk i hvor forskjellige to bydeler kan være.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere