Gå til sidens hovedinnhold

Bystyret returnerte Sognsveien 70

Onsdag i forrige uke skulle bystyret ta stilling til utbyggingsplanene i Sognsveien 70, men saken ble returnert til byutviklings- komitéen for videre behandling.

Ullevål: Sognsveien 70 er foreslått regulert til forretning, kontor, bevertning og bensinstasjon. Nestleder i byutviklingskomitéen, Tone Tellevik Dahl (Ap), forteller at Arbeiderpartiet ønsket mer tid på å behandle forslaget om en ny bensinstasjon på tomten i Sognsveien 70.
- Vi ønsket å bruke mer tid på forslaget om bensinstasjon, og derfor ba vi om at saken ble returnert til byutviklingskomitéen, forteller Tellevik Dahl.

Nordre Aker-nei til bensinstasjon

Nordre Aker bydelsutvalg vil ikke ha noen bensinstasjon på tomten.
- Av hensyn til å gi strøket en mer bymessig karakter bør den fjernes. Det finnes jo annen bensinstasjon i umiddelbar nærhet, sa bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H) til Nordre Aker Budstikke tidligere i høst.

Næring - ikke bolig

Det er Fram Realinvest AS som vil bygge ut Sognsveien 70 i høyden. Da Nordre Aker budstikke tok en prat med utbygger tidligere i høst, sa prosjektleder i Fram Realinvest AS, Marianne Tvenge, at bygget fortsatt skal være et rent næringsbygg, i motsetning til Nordre Aker Bydel, som blant annet ønsket studentboliger og forskning- og undervisningsvirksomhet i bygget.
- Utearealene er for små til boligvirksomhet, og bygget ligger for nært Ring 3 til å bli et attraktivt boligområde, mener utbygger ved prosjektleder Marianne Tvenge.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene