Bystyret styrker skole og idrett med millioner

Bydelsdirektør i Bydel Grorud, Helge Jagmann, er glad for tildelingen av midler til kunstgressbane og prosjektering av ny idrettshall i bydelen. – Denne hallen har vært ventet på lenge, sier han.

Bydelsdirektør i Bydel Grorud, Helge Jagmann, er glad for tildelingen av midler til kunstgressbane og prosjektering av ny idrettshall i bydelen. – Denne hallen har vært ventet på lenge, sier han. Foto: ARKIVFOTO

I Bystyrets budsjettvedtak for 2012 er flere millioner kroner satt av til skole- og idrettsprosjekter i Groruddalen.

GRORUD: Infrastruktur for skole og idrett stod i sentrum for Groruddalens del når Bystyrets budsjettvedtak for 2012 ble klare i forrige uke.Bjerke videregående skole bevilges videre midler, og vil når den står ferdig oppgradert i 2013 inneholde både idrettshall og bad.

I tillegg til Bjerke vgs. er også en utvidelse av Nordtvet skole bevilget midler, samt Rødtvet superkube, Stasjonsfjellet skole og kuben på Risløkka, nær Økern, som også skal ferdigstilles i 2013.

Ventet lenge

I tillegg til midler til skole er også idrett prioritert i Groruddalen. Ny kunstgressbane på Grorud er bevilget 7,5 mill. kroner, og prosjekteringen av ny idrettshall, også på Grorud, er bevilget 1,5 mill. kroner i budsjettet.

Bydelsdirektør Helge Jagmann i Bydel Grorud er glad for at prosjekteringen av ny idrettshall nå kan begynne.

– Jeg synes det er kjempefint at tildelingene kom. Denne hallen har vært ventet på lenge, sier han.

Idrettsmiljøet er stort på Grorud, og Jagmann sier han håper hallen, som vil inneholde funksjoner som barnehage i tillegg til idrett, vil gi et fellesskap som kan virke samlende på miljøer i bydelen.

Gjelder helsa

I budsjettvedtaket kommer det også frem at byrådet bes orientere bystyret om mulighetene for et varmtvannsbasseng på Romsås.

Inger Standal i Norsk Revmatikerforbunds lokallag i Groruddalen ønsker fortgang i saken.

– For oss gjelder det helsa. Et varmtvannsbasseng har til hensikt å bremse sykdomsutviklingen hos revmatikere, ved å redusere tap av benmasse og øke muskelstyrken, sier hun.

I dag bruker revmatikere i Groruddalen badet på Ammerudhjemmet, men et basseng på Romsås har lenge vært ønsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.