RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FAU-leder Erik Skei (i midten), sammen med Ola Borander (t.v.) og Christian Ødegaard, som begge er FAU-representanter i arbeidsgruppen for «nye» Grefsen skole. Skolehagen og idrettsplassen til venstre, skolen til høyre. I midten går Kapellveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
FAU-leder Erik Skei (i midten), sammen med Ola Borander (t.v.) og Christian Ødegaard, som begge er FAU-representanter i arbeidsgruppen for «nye» Grefsen skole. Skolehagen og idrettsplassen til venstre, skolen til høyre. I midten går Kapellveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bystyrets vedtak må følges

Både skolehagen og Kapellveien innlemmes i planen for «nye» Grefsen barneskole. Vi håper på en skikkelig utredning for hele uteområdet, i tråd med bystyrevedtaket, sier FAU-leder Erik Skei.

GREFSEN: Høsten 2007 ble det varslet reguleringssak for «nye» Grefsen skole. Men Kapellveien (som går forbi skolen) og skolehagen (på andre siden av Kapellveien) var ikke innlemmet i planinitiativet, noe som må skje for at områdene skal bli med i den videre planleggingen av uteområdene for barneskolen.

Nå vil imidlertid byggherren Undervisningsbygg (UBF) innlemme disse områdene i planen, etter at bystyret våren 2008 vedtok dette.

FAU forventer handling

Det er for så vidt positivt. Idrettsbanen på nedsiden av Kapellveien brukes allerede som en del av skolens uteområde selv om den tilhører Friluftsetaten. Når antallet elever dobles og utearealet per elev halveres, blir området helt nødvendig. Kapellveien deler da skolegården i to, så utbygger kan ikke nøye seg med enkle trafikksikkerhetstiltak, sier FAU-leder Erik Skei.

Vi forventer at endringen i reguleringssaken betyr at man nå vil utrede om det er mulig å utvide uteområdet til Grefsen barneskole, i tråd med bystyrevedtaket av april 2008. Dette vedtaket har man hittil sett helt bort fra, sier Skei.

Over- eller undergang

I merknadene til vedtaket heter det at man må se om nettopp idrettsbanen og en nedlagt barnepark som ligger nedenfor Kapellveien kan integreres i skolens uteområde. I den anledning har vi allerede kommet med innspill til saken, både til utbygger og via Plan- og bygningsetaten, sier Skei.

FAU peker på flere konkrete alternativer for hvordan skolens uteområde kan utvides.

Et forslag går ut på å legge om Kapellveien slik at den går langs sørsiden av idrettsbanen. Dette er tidligere avvist av kostnadshensyn, men FAU mener man må se på forslaget igjen, i lys av bystyrevedtaket. Det er også tidligere foreslått en over- eller undergang fra skolen til idrettsplassen.

Stenge Kapellveien

Et annet forslag er å stenge Kapellveien mellom Kirkegårdsbakken og Betzy Kjelsbergs vei.

Ifølge FAU vil dette skape et mer helhetlig og tilgjengelig uteområde for skolen, samt gi en tryggere trafikal løsning, blant annet ved å hindre gjennomgangstrafikk.

Dagens regulering åpner i tillegg for å forlenge Glads vei på oversiden av dagens skolebygg, men dette kan komme i konflikt med plasseringen av nye skolebygg.

Vi vil ikke låse oss til noen bestemt løsning ennå, men utredningen må foretas raskt slik at man kan finne den optimale måten dette kan gjøres på, kommenterer Skei.

Vurderes parallelt

Byrådssekretær Magnus Halle i byrådsavdeling for kultur- og utdanning, har tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke at utearealet vil bli vurdert sammen med den øvrige utredningen av skolen. Dette bekreftes også av avdelingsdirektør Harald Øvland i Utdanningsetaten, avdeling for skolebygg:

Vi kan bekrefte at utearealet ved Grefsen skole vurderes parallelt med pågående programmering. En anbefaling for utearealet er planlagt innarbeidet i rulleringen av skolebehovsplanen 2009.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer skal dette planarbeidet være ferdig 19. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere