RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirsdag 6. april er igjen de blå bysyklene tilbake i Oslos gater. ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Tirsdag 6. april er igjen de blå bysyklene tilbake i Oslos gater. ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Bysyklene tilbake

Et av de sikreste vårtegnene er nå like om hjørnet. Tirsdag åpner bysykkelsesongen igjen.

OSLO: Førstkommende tirsdag åpner selveste ordfører Fabian Stang bysykkelsesongen med brask og bram.

I fjor nådde bysyklene nye høyder, da det ble registrert hele én million utlån. Clear Channel, som drifter bysyklene, forventer 40.000 abonnenter i løpet av 2010, og de kan også melde om en nærmest sprengt kapasitet.

I løpet av de tre siste månedene i fjorårssesongen økte utlånene med 30 prosent.

Stor etterspørsel

I flere år har etterspørsel rundt bysykler også utenfor Ring 2 og ikke minst flere sykler og stativer i sentrum latt vente på seg. Clear Channel har i lang tid uttrykt ønske om å sette ut flere sykler og flere stativer både utenfor og innenfor sentrumskjernen, men mener det står på politisk gjennomføringsevne.

Les også: Satser på én million utlån av bysykler

Høsten 2008 ble det nemlig vedtatt i bystyret å utvide ordninger med hele 1800 sykler, og det ble også vedtatt at dette skulle skjer raskt. Foreløpig har imildertid lite skjedd, men byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp) skriver i et notat til samferdsel- og miljøkomiteen, datert 5. februar i år at forhandlingene med Clear Channel skulle vært sluttført innen utgangen av februar.

Alt er klart

Clear Channel informerer imidlertid i en pressemelding at det per nå er lite eller ingen framdrift i disse forhandlingene. De påpeker også at de har alt klart til å gjennomføre den vedtatte utvidelsen, så snart sluttforhandlingene blir gjennomført.

Førstkommende tirsdag er imidlertid de allerede vedtatte antall sykler og stativ operative igjen, og for kun 80 kroner kan du skaffe deg et bysykkelkort, som varer hele sesongen.

Les mer her om hvordan du kan skaffe deg bysykkelkort

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere