Gå til sidens hovedinnhold

Bytt bort bydelsdagen

St. Hanshaugen Høyre vil spare penger på å bytte ut bydelsdagen med flere festivaler drevet av frivillige. SV stiller seg foreløpig tvilende.

ST. HANSHAUGEN: Bydelens budsjettkonferanse ble gjennomført forrige uke, og med behovet for å kutte 15 millioner kroner er forslagene mange og forskjellige.

Det vi har sett er at festivaler som Kongene på Haugen er kjempepopulære, og vi vil heller ha to eller tre slike festivaler enn én bydelsdag, sier Rune Aale-Hansen (H).

Han mener penger kan spares ved å la frivillige engasjerte stå for festivaler for folket, og at bydelsdagen i den forfatning den er i dag på har utspilt sin rolle.

Det vi har sett er at bydeldagen blir i stadig mindre omfang. Vi trenger heller en markedsdag som på Grunerløkka og Majorstua, eller vestkanttorget, foreslår Aale-Hansen.

Jeg har jo et entusiastisk forhold til bydelsdagen. Den er viktig for de ulike tjenestetilbudene i bydelen, de frivillige organisasjonene og for identiteten til beboerne i bydelen.. Vi vil likevel ikke utelukke helt at det er mulig at vi må ta den bort, sier Stian Oen (SV).

Når Knud Knudens plass blir ferdig til neste år vil det være fint med et torg og markeds virksomhet, som de lokale næringskreftene kan styre, foreslår Aale-Hansen.

Oen håper fremdeles på at bydelsdagen vil bestå også til neste år.

Reklame

Husker du disse to idiotene?