Bytter ben med bil

Hver eneste fredagskveld går frivillige nattravner rundt på Mortensrud for å være synlige der ungdommen er. Nå får de bil.

Mortensrud: I hvertfall for en måned. For Mortensrud natteravner er månedens kandidat for Nordstrands Blads humanitærbil. De vil ha bilen frem til skoleslutt og deretter i en kort periode ved skolestart i august igjen.

Letter jobben

Nå kan vi komme ut flere dager i uken i stedenfor bare én fredag, sier Tore Rønning fornøyd. Han har vært med i 12 år og er ute med gul jakke hver eneste fredag. Hver uke går to grupper med rundt fire personer rundt i nærmiljøet. Nå gleder de seg over å ha bil en periode slik at de kan komme seg enda mer rundt.

Vi vet jo at ungdommen er mye på Hvervenbukta og Katten nå på sommeren og da er det mye enklere for oss å komme dit også , sier Rønning.

Innkaller foreldre

På Mortensrud er natteravnene avhengig av litt drahjelp fra foreldre i området. De organiserer kveldsturene ved å innkalle foreldre til elever på skolene. Foreldre til tre klasser bli innkalt hver uke. Det tilsvarer rundt 150 foreldre. Likevel er det sjelden mer enn åtte til ti som møter. Dermed vil en bil gjøre det mye enklere for de to gruppene å bevege seg rundt om kveldene.

Nå kommer vi til å ha én gruppe som går og én som kjører når vi er ute. Da vil vi ha muligheten til å komme til flere steder og dermed dekke et enda større område, forklarer Rønning. Nå ønsker han og mortensrudfar Malik Bahsir Ahmed at flere foreldre tar i et tak.

Samarbeider med politiet

Hovedoppgaven til natteravnene er å være tilstede. Nå det er tendenser til bråk et sted går de dit. Da pleier det alltid å roe seg. De gule jakkene signaliserer at det er voksne tilstede og de unge roer seg raskt.

Det skjer jo ikke noe. Nettopp fordi vi er der, smiler Rønning og Bahsir Ahmed smiler bekreftende. Natteravnene skryter over samarbeidet både med politi og ungdomsteamet i bydelen.

Vi melder heller én gang for mye enn én gang for lite til politiet. i tillegg lager vi egne statistikker som vi også sender til politiet, forteller Rønning.

Rønning berømmer også ungdommen på Søndre Nordstrand.

De fleste ungdommene i bydel Søndre Nordstrand er helt topp ungdom. De er utrolig oppegående og flinke, smiler han.

Takker for lånet

Forrige uke var det Simensbråten-Ekeberg seniorsenter som hadde glede av å cruise rundt i humanitærbilen.

Tusen takk for lånet av humanitærbilen. Den har vært til nytte, og flere eldre har blitt kjørt til og fra senteret og andre steder de har ønsket. Behovet er der!, sier Eivind Knudsen daglig leder ved senteret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.