Gå til sidens hovedinnhold

Bytter park

Tivoliet 1. mai flyttes til Sofienbergparken.

SOFIENBERGPARKEN: – Det blir Sofienbergparken, ja, bekrefter Ulf Granli fra Sentrum Arrangementsservice, som i en årrekke har arrangert tivoliet på Næringsrådets bilfrie markedsdager.

Enige

Forrige uke kunne Østkantavisa melde om en aldri så liten disputt mellom tivoli og tradisjonelt 1. mai-arrangement. Storm i et vinglass, mente Granli, den gangen, mens Grünerløkka Solidaritet fryktet at en 30 år lang tradisjon skulle møte sitt endelikt.

Nå blir det imidlertid velstand for begge parter.

– Det har ikke noe med dem (Grünerløkka Solidaritet journ. anm.) å gjøre som sådan. Det har noe med å gjøre at Sofienbergparken er bedre egnet og at vi også får plass til et teater, som vi også har hatt tidligere, sier Granli, som også påpeker at våren kan være en tøff tid for byes grøntarealer, og at det derfor passer fint å flytte tivoliet til asfaltsletta i Sofienbergparken.

Lurveleven

Likevel stikker han ikke under en stol at kollisjonen med 1. mai-arrangementet har skapt litt hodebry.

– Det ble en del lurveleven i fjor, men i januar tok de kontakt igjen. Jeg mener som prinsipp at vi ikke hadde gjort noe galt, så at de går løs som de gjorde er ganske urimelig, sier han.

Næringsrådet har i en årrekke leid parken av bydelen, som praktiserer først-til-mølla-prinsippet. Imidlertid blir Birkelunden i år fri for kommersielle aktører på 1. mai.

– Det skjer egentlig ingenting der fra vår side. Vi kommer til å være rundt Olaf Ryes plass i tillegg til Sofienbergparken, sier Granli.Ulf Granli

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar