Bytter pisken med gulrot

Renovasjonsetatens kreative vei til forbrukernes hjerter. ILLUSTRASJON: RENOVASJONSETATEN

Renovasjonsetatens kreative vei til forbrukernes hjerter. ILLUSTRASJON: RENOVASJONSETATEN

Ved hjelp av skryt fra kjendiser skal byens borgere lære å kaste søpla riktig.

OSLO: Og noe har vi faktisk lært om kildesortering allerede, forteller Sindre Holme i Renovasjonsetaten.

Fabian takker deg

Mandag 7. juni lanseres nettsiden www.takkOslo.no hvor alle som kildesorterer kan klikke seg inn og få sitt eget skreddersydde takkekort fordi de gjør Oslo til en mer miljøvennlig by.

Med seg på laget har Oslo kommune fått et takkekorps bestående av kjente Oslo-profiler som ordfører Fabian Stang, Vålerenga-prest Einar Gelius, Elin Skogn fra Hotell Cæsar og miljøhelten Frederic Hauge.

Gode tall

Til sammen 40.000 husstander er i dag med i kildesorteringsordningen i Oslo. 17 000 husstander i bydelene Grünerløkka, Sagene, St. Hanshaugen, Stovner, Alna, Bjerke og Østensjø har vært pilothusstander i ordningen (startet å kildesortere i oktober 2009), og disse har vært ekstra flinke til å kildesortere.

I en undersøkelse som ble foretatt i januar i år viser tallene en positiv utvikling. Blant annet at 89 prosent av pilothusstandene sier at de kildesorterer matavfall, mens 87 prosent av pilothusstandene sier at de kildesorterer plastavfall.

Generelt mener 64 prosent av Oslos innbyggere at kildesortering er et svært viktig miljøtiltak. Dette er en økning fra 2008. Den gangen oppga 57 prosent av Oslos innbyggere det samme.

– Dette er svært høye tall, og noe vi i etaten er meget fornøyde med, sier Holme til Østkantavisa. Han får støtte fra øverste hold.

Flinke innbyggere

– Det er Oslos flinke innbyggere som legger grunnlaget for at vi virkelig kan bli en miljøby. Kildesorterer innbyggerne, skal vi sørge for at avfallet blir gjenvunnet på en miljøriktig måte. Det er sammen vi får jobben gjort! sier kommunikasjonssjef i Renovasjonsetaten, Kristin Bergersen i en pressemelding.

– Vi opplever at Oslos befolkning er positive til kildesortering. De aller fleste mener at dette er et svært viktig miljøtiltak, og det er veldig gledelig. Denne jobben er krevende, og holdningen viser at vi er på rett vei, sier Bergersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.