RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det blir trafikklys i Frysjaveien en stund fremover. Foto: Kristin Tufte Haga
Det blir trafikklys i Frysjaveien en stund fremover. Foto: Kristin Tufte Haga

Bytter tre km med ledninger

I området Frysja/Brekke/Kjelsås byttes det nå hele tre kilometer med vannledninger.

FRYSJAVEIEN: Vann- og avløpsetaten arbeider nå flere steder i Frysjaområdet. Flere kilometer med gamle vannledninger skal byttes ut. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om arbeidene i Frysjaveien opp til Brekke, men etaten har også satt i gang ledningsarbeid i Radioveien, og i Frysjaveien opp mot Maridalsveien sistnevnte med trafikklys.

3 kilometer ledning

Vi skifter ut tre kilometer med gamle vannledninger. Trafikklysene i Frysjaveien vil bli stående noen uker etter påske også, men vi planlegger å ferdigstille arbeidene begge steder i Frysjaveien i oktober. Radioveien vil bli ferdig i slutten av april, kan prosjektleder i etaten, Lars Wermskog fortelle.

Han legger til at det i overgangen fra Frysjaveien til Brekkeveien, i Lytterveien og Kjelsåsveien, også vil bli satt i gang ledningsarbeid i april/mai.

70 80 år gamle

Men dette er et kontinuerlig utskiftingsarbeid av vannledninger som er omtrent 70-80 år gamle, og har ingenting med forrige høsts forurensningshendelse fra Maridalsvannet å gjøre, sier prosjektlederen.

Men hvorfor ikke bli ferdig med ett sted av gangen, fremfor å holde på mange steder samtidig?

Vi har tre anlegg i området, hvor det skal byttes tre kilometer med nye vannledninger. Vi starter på alle anleggene samtidig, siden de alle trengs å fornyes nå, sier Wermskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere