RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bytter ut brev med barn


NYTT FORSLAG: Obos foreslår barnehage i det brune bygget, som i dag huser Posten. Denne illustrasjonen viser nye Oppsal senter sett fra nordøst. ILLUSTRASJON: OBOS
NYTT FORSLAG: Obos foreslår barnehage i det brune bygget, som i dag huser Posten. Denne illustrasjonen viser nye Oppsal senter sett fra nordøst. ILLUSTRASJON: OBOS Foto: ILLUSTRASJON: OBOS /ARK 19 ARKITEKTKONTOR
Obos foreslår barnehage i posthuset, flytting av turvei og mindre «glipper» mellom blokkene på Oppsal senter.

OPPSAL: Det gamle kjøpesenteret skal moderniseres og bygges ut med boliger. Tre alternativer er utredet og sendt til politisk behandling, og nå har Obos kommet med noen endringsforslag til det siste utbyggingsalternativet.


Forslaget er ute på begrenset høring med frist på nyåret.

LES OGSÅ: Frykter senterdød på Oppsal

Barnehage i posthuset

Bydel Østensjø ønsker seg en barnehage med fire avdelinger, og nå foreslår Obos å legge dette inn i bygningen der du i dag blant annet finner Posten.

Plan- og bygningsetaten (PBE) vurderer det som positivt å legge barnehage i et eksisterende bygg med tilliggende uteoppholdsareal.

Utearealet vil ligge på cirka 60 prosent av kommunens norm, men de mener dette kan anbefales grunnet umiddelbar adkomst til store grøntarealer.

LES OGSÅ: Vil ha barnehage og 120 boliger på Oppsal senter

Vil flytte turvei

Obos foreslår også å flytte gangveien mellom senterets nordre inngang og Skøyenåsveien, så den blir liggende i forbindelse med gangveien fra Vetlandsveien og turveien nord for planområdet.

PBE vurderer også dette som positivt, i forhold til å skape forbindelser med omgivelsene og av praktiske grunner for barnehagen.

125 boliger totalt

Obos har fått beskjed om å bryte opp den langstrakte bakerste boligfasaden. I mellomrommet mellom de høyeste bygningene foreslår de nå to etasjer med boliger.

LES OGSÅ: Vil ikke ha høyhus på Oppsal senter

PBE kommenterer at to etasjer i mellomrommet vil medføre at sikt fra gangarealet i øst blir minsket.

Ellers vurderer de blant annet at reguleringsbestemmelser angående utforming av fasadeoppdeling og variert materialbruk vil bidra til en høyere bokvalitet for nye beboere, samt omgivelsene.

PBE vurderer det også slik at det reduserte antall boliger (cirka 125) i Alternativ 3 medfører større uteoppholdsarealer per boenhet enn for Alternativ 1 med 140 boliger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere