RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byvandring i Birkelunden


Torsdag arrangeres det byvandring i Birkelunden.
Torsdag arrangeres det byvandring i Birkelunden. Foto: Foto: Arkiv
Torsdag 16. september klokken 18 arrangeres byvandring i Birkelunden.

BIRKELUNDEN: – Dette blir virkelig noe å få med seg, sier Ragnhild Sigurdsøn hos byantikvaren som arrangerer vandringen.

Hun håper veldig mange møter opp ved Paviljongen i Birkelunden for å bli med på omvisning ved Morten Stige avdelingsleder, samt André Korsaksel, byggteknisk antikvar.

– Birkelunden på Grünerløkka er Norges eneste fredete bymiljø. Denne byvandringen tar utgangspunktet i Birkelundens historie, men hovedfokuset kommer til å være på arkitekturhistorie og historisk riktig vedlikehold og istandsetting av murgårder. Vi ønsker å sette det håndverksmessige inn i en historisk kontekst, og håper å inspirere folk til å vedlikeholde husene sine med tradisjonelle materialer og metoder, sier Ragnhild Sigurdsøn.

– Det er cirka 3000 murgårder i Oslo, og minst 50.000 av Oslos innbyggere bor i murgårder fra 1800-tallet. Oslos murgårder fikk vernestatus etter kongelig resolusjon i 1992. Denne bebyggelsen er svært karakteristisk for Oslos historie og identitet, fortsetter hun.

– Selv om denne byvandringen går av stabelen i Birkelunden, er temaene vi tar opp nyttige for alle som bor i, eller har interesse av murgårder, og har gyldighet langt utover Grünerløkka, avslutter Ragnhild Sigurdsøn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere