Gå til sidens hovedinnhold

Byvandring i Birkelunden

Torsdag 16. september klokken 18 arrangeres byvandring i Birkelunden.

BIRKELUNDEN: – Dette blir virkelig noe å få med seg, sier Ragnhild Sigurdsøn hos byantikvaren som arrangerer vandringen.

Hun håper veldig mange møter opp ved Paviljongen i Birkelunden for å bli med på omvisning ved Morten Stige avdelingsleder, samt André Korsaksel, byggteknisk antikvar.

– Birkelunden på Grünerløkka er Norges eneste fredete bymiljø. Denne byvandringen tar utgangspunktet i Birkelundens historie, men hovedfokuset kommer til å være på arkitekturhistorie og historisk riktig vedlikehold og istandsetting av murgårder. Vi ønsker å sette det håndverksmessige inn i en historisk kontekst, og håper å inspirere folk til å vedlikeholde husene sine med tradisjonelle materialer og metoder, sier Ragnhild Sigurdsøn.

– Det er cirka 3000 murgårder i Oslo, og minst 50.000 av Oslos innbyggere bor i murgårder fra 1800-tallet. Oslos murgårder fikk vernestatus etter kongelig resolusjon i 1992. Denne bebyggelsen er svært karakteristisk for Oslos historie og identitet, fortsetter hun.

– Selv om denne byvandringen går av stabelen i Birkelunden, er temaene vi tar opp nyttige for alle som bor i, eller har interesse av murgårder, og har gyldighet langt utover Grünerløkka, avslutter Ragnhild Sigurdsøn.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21