Gå til sidens hovedinnhold

Cabaret noir

Ellevilt, forførende og stilig!

Tveita: Ingenting er mer rentebærende enn bydel Alnas investeringer i fritidsklubbene.

Ikke bare er klubbene et populært tilholdssted. De makter også å konkurrere med alskens andre tilbud og omskaper ungdommelig virketrang til skapende kunstnerisk uttrykk i mange sjangere.

Musikk er fellesnevner og forener det kulturelle mangfold. Når så klubbene i bydelen går sammen og setter opp en forestilling med hiphop i cabarets form, kommer det yrende livet til syne. De formelig yngler framtidens artister.

Forestillingen

Å sette sammen et show med rytmer hentet fra hiphop, breakdance og ispedd dunkende beatbox, er ikke lett.

Det hadde nok for min egen del vært lettere med litt mer teater, men det er jo dette de selv vil, sier instruktør Therese Vangstad etter forestillingen, og legger til:

Når en bare slipper de til, er de jo helt fantastiske på scenen. Her tør de og trår til så det spruter. Slikt blir det moro av.

De fleste aktørene på scenen kom fra klubben på Trosterud, men også medlemmer fra Ellingsrud og Furuset/Gran deltok.

Dette var kult. Opptre med så mange fra de andre klubbene gjør det litt mer spennende. Vi øver og har egen dansegruppe, forteller Eshi Patric.

Hun kommer fra Furuset og danset sammen med Remi J. Hovda og Ammal Haj.

Publikum

Et ensemble fullt av spilleglede ble ikke mindre tent av et ellevilt publikum. De heiet, plystret og var med hele veien, mange hoppende og dansende i takt med de i rampelyset. Et publikum som en bare finner på Tveita.

Her har politikerne i bydelen mye å lære. Hent inn klubbmedlemmene og sett farge på BU-møtene.

La de valgte representantene framføre sine argumenter som rytmiske rap, akkompagnert av bydelsdirektøren med bankende beatbox i bakgrunnen. Garantert fullt hus lenger enn åpen halvtime.

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene