Gå til sidens hovedinnhold

Café de Succés

På Frölich henger folk over bardisken, sitter i trappen og benker seg på stoler og bord for å få med seg de klassiske konsertene i regi av Café de Concert.

Solli: Med 100 forhåndsbestilte plasser til konserten slår vi fast at konsertene på Frölich er en gedigen suksess. Primus motor Aksel Kolstad har virkelig truffet frognerfolket i hjertet med de månedlige arrangementene. Forrige onsdag var lokalet fullt, da den internasjonalt anerkjente Engegårdkvartetten, bestående av Arvid Engegård (fiolin), Atle Sponberg (fiolin), Juliet Jopling (bratsj) og Lars-Erik Gustavsson (cello).

Kvartetten har sitt nylige utspring fra Lofoten Kammermusikkfestival og de høster allerede stor suksess over hele kontinentet. I første avdeling serverte de en forrykende versjon av Beethovens strykekvartett i Ess-dur, opus 74, også kalt «Harpen». Jubelen ville ingen ende ta etter siste sats var spilt.

- Taket løftet seg om mulig ennå litt til, da de spilte Bartoks strykekvartett nr. 3 før pause, sier Kolstad som mener verket krever musikere i verdensklasse for å bli spilt. Kunstneren Siren Kathrine Waarøe har tidligere malt bilder under Café de Concert, men denne gangen stilte hun ut tidligere komponerte malerier.

- Til publikums store begeistring stilte Siren Kathrine ut maleriet «Vacuum». Eter pause stod det Tango på programmet. En avdeling som smeltet alles hjerter med lekkert, raffinert og lekent spill fra alle kvartettmusikerne. Atle Sponbergs uhyre humoristiske og verbale introduksjoner inkluderte publikum på en slik måte at de selv begynte å komme med humoristiske kommentarer mot slutten av konserten, sier Kolstad og minner om neste Café de Concert-konsert på Café Frölich 4. juni. Da gjester den legendariske bratsjisten Lars Anders Tomter kafeen i Henrik Ibsensgate, sammen med den nye pianistkometen Christian Ihle Hadland.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar