RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cafépikene

Har du tatt turen innom cafe Nero på Bislett, har du garantert møtt på søstrene Kristina (25) og Anna (22) Leganger Aaaserud. Lokalavisen har snakket med søstrene om hvordan det er å jobbe sammen, og om salatdressing.

BISLETT: Søstrene har jobbet på Nero i tre år, og har nærmest blitt fast interiør i cafeen.
Nesten tvillinger
Det er tre års aldersforskjell mellom dem, men det synes ikke. De kunne lett blitt tatt for å være tvillinger, til tross for at den ene er blond, og den andre mørkhåret. Søstrene har alltid et smil på lur, og tar seg ofte tid til å slå av en liten prat med gjestene.
Vi trives veldig godt, sier Kristina. Det er gøy å jobbe på café. Vi har lært mye, og har vokst mye på det. Det er veldig fint å jobbe på Bislett, skyter Anna inn. Det ville vært mye mer travelt å jobbe nede i byen. Her er det mange stamgjester som kommer innom, og det er veldig trivelig.
Søstrene er på fornavn med mange av stamgjestene. Kanskje ikke så rart. Mange av er innom daglig for å ta seg en kaffekopp, eller en matbit, forteller de.
Berømt salatdressing
Mange av gjestene kommer innom nettopp for å smake på den berømte salatdressingen til Nero. For de unividde er dressingen en blanding peanøttsaus, majones og chilisaus.
Vi har fått mye ros for den, sier Kristina. Det er selve varemerket vårt, det. Det er salater med den dressingen som det går mest av, forteller hun. Oppskriften er ikke hemmelig, så om noen av kundene ønsker å få den, er det bare å spørre, smiler hun.
Det er en svært varm dag. At sommeren nærmer seg er tydelig. Det er ikke lenge siden Nero startet uteserveringen, og mange av gjestene sitter ute i sola med kaffe og aviser. Er det mer travelt nå som det er varmere i været?
Det varierer fra dag til dag, sier Kristina. De fleste foretrekker å sitte ute når det er varmt vær. Vi merker faktisk ikke så mye forskjell, men når det regner er det alltid flere kunder enn ellers. Vi har jobbet her i noen år, men har funnet ut at det er ikke noe mønster i hvor mange som kommer innom, forteller Anna. Den ene dagen kan det være stappfult, den andre stille. Det er umulig å si på forhånd hvordan dagen kommer til å bli.
Krangler aldri
Det er Kristina som står for mesteparten av praten. Anna er i full sving med å tørke av border, lage kaffe og servere suppe.
Det var Kristina som først fikk jobb på cafeen, så følte søsteren etter.
Hvordan er det å jobbe sammen?
Det går helt fint, sier Kristina. Anna nikker.
Vi er veldig samkjørte, forteller Kristina. Vi kommuniserer mye uten ord. Ofte deler vi oppgavene helt automatisk uten å snakke om det, engang. Vi kjenner hverandre så godt, derfor er det veldig greit å jobbe sammen.
Så dere blir ikke lei av hverandre, da?
Nei, sier Anna. Tidligere har vi bodd sammen, også. Det gikk helt fint. Har den ene en dårlig dag, holder den andre kjeft, ler hun. Vi er ikke bare søstre, vi er også gode venner. Vi har alltid hatt et nært forhold, så vi krangler så å si aldri, avslutter søstrene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere