RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Calvin Klein digger Operaen


 
 
Snøhetta og Operaen har fått nok en høythengende pris. Det ledende, amerikanske reisebladet Travel + Leisure har kåret Operaen til Best cultural space for 2009. I juryen sitter blant annet motelegenden Calvin Klein.

Over én million besøkende kan ikke ta feil. Operaen i Bjørvika er et bra sted å være. Noe også et av verdens ledende reisemagasin er enig i. I sin årlige kåring har Travel + Leisure utropt Operaen i Oslo som Best cultural space for 2009.

Utdelingen av prisen skjer 18. februar, i det nyoppussede prakthotellet Fontainbleu Resort i Miami Beach.

I juryen sitter en rekke profilerte aktører fra den amerikanske design-kunst-og arkitekturbransjen, blant de altså Calvin Klein.

Juryen har begrunnet sitt valg med følgende:


Med den nye Operaen har Norge fått et signalbygg som befester norsk arkitektur, og kulturen i brytningen mellom havet og marmoren som reiser seg i vannspeilet. Med Operaen har Oslo fått et nytt og dramatisk offentlig rom i bykjernen. Tak og gulv er en del av den kunstneriske utsmykningen og er en integrert enhet som starter i vannkanten og gradvis reiser seg, kun brutt av vinkler, publikumsområder og trapper som leder til toppen av bygget til glede for alle besøkende.


Fra før av har Snøhetta og operahuset fått prisen for årets kulturbygg under World Architecture Festival i Barcelona i oktober og Statens Byggeskikkpris 2008.

I tillegg er Snøhetta også nominert for sitt operabygg til designprisen Brit Insurance Award og er en av fem finalister til Mies van der Rohe-prisen, som er Europas viktigste arkitekturutmerkelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere