*Nettavisen* Nyheter.

Calvo har signert

VIF er blitt enige med toppklubben LD Alajuelense fra Costa Rica om en overgang for kantspilleren Diego Calvo (21). Foto: MMS-foto: Stein Hoff, Vålerenga Fotball

Kantspiller fra Costa Rica klar for Vålerenga.

VIF har i dag blitt enige med toppklubben LD Alajuelense fra Costa Rica om en overgang for kantspilleren Diego Calvo (21).

Det melder klubben på sine hjemmesider mandag morgen.

Calvo har signert en kontrakt med Oslo-klubben ut 2016-sesongen, og kommer med det fra samme klubb som Vålerenga-stopper Giancarlo González ble hentet fra sommeren 2012.

LES OGSÅ: Er dette mannen Rekdal jakter på?

Speidet på lenge

Calvo er høyrebeint og har blitt mest brukt som venstrekant i Alajuelense.

- Dette er en spiller vi har sett på lenge og som har egenskaper vi trenger i Vålerenga. Han er en spennende ung spiller med god hurtighet, en god avslutter og flink til å utfordre én mot én. Han kan spille på begge kantene og eventuelt rett bak spissen, sier Kjetil Rekdal til vif-fotball.no om signeringen.

- Jeg mener at Diego vil bidra til at Vålerenga blir enda ett hakk bedre enn vi er i dag.

Rekdal har ingen problemer med å hente en spiller fra et helt annet kontinent.

- Vi har allerede Giancarlo i troppen, han kjenner Diego godt. Det har også vist seg at spillere fra Costa Rica tilpasser seg norsk fotball ganske hurtig. Flere spillere fra Costa Rica har også vært blant Tippeligaens beste spillere i flere år, sier Rekdal.

Tatt ut på landslaget

Calvo skrev under for Vålerenga i Costa Rica, men før han kommer til Norge skal han på landslagssamling, da han denne uken ble tatt ut på a-landslaget til Costa Rica for første gang.

Han kommer dermed til Norge i slutten av mars. Han blir dermed sannsynligvis ikke spilleklar til årets første hjemmekamp, mot Sogndal 1. april.

- Kampen mot Sogndal kan nok komme litt for tett på Diegos ankomst til Norge. Kampen spilles andre påskedag. UDI holder naturlig nok stengt i påsken og da sier det seg selv at vi nok får litt utfordringer med å få på plass oppholds- og arbeidstillatelsen innen Sogndal-kampen, forklarer sportslig administrativ leder Stein Hoff, som har vært i Costa Rica og signert kontrakten på vegne av Vålerenga.

LES OGSÅ: – Det blir litt Hawaii

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.