Cannes-stemning på Kastellet

Prisvinnere: Her mottar Jakob landvik, Scott Brekke og Astrid brakstad prisen for sin musikkvideo. Foto: Åse Sandmo

Prisvinnere: Her mottar Jakob landvik, Scott Brekke og Astrid brakstad prisen for sin musikkvideo. Foto: Åse Sandmo

Stemningen var høy da Kastellet skole kåret vinnerne av den første filmfestivalen i skolens historie.

Miljøforkjemper: Herman Rønne Malmo vant med sin dokumentarfilm om miljøet. Foto: Åse Sandmo

Ble hyllet: Kontaktlærer for 5. trinn Nina Kvien Gulbrandsen fikk blomster for sin innsats for at filmfestivalen skulle se dagens lys. Foto: Åse Sandmo

Kastellet: Filmfestivalen innebar at elevene selv har laget korte filmproduksjoner, og i en stappfull kultursal ble vinnerne av filmfestivalen kåret torsdag. Fem priser i forskjellige sjangre ble delt ut til elver fra 1. - 10. trinn, fra beste musikkvideo og dokumentar og til ulike publikumspriser.

Jakob Landvik, Scott Brekke og Astrid Brakstad fra 9. trinn vant med musikkvideoen Et juleevangelium.

Det har vært litt stressende, men også veldig moro, sier Jakob.

Lærerikt

Sammen har de laget en hiphop-musikkvideo, som mottok strålende applaus fra publikum.

Vi syns det er skikkelig kult av Kastellet skole å arrangere en slik filmfestival, sier Scott. Elevene forteller videre at de har brukt omkring fire dager på filmprosjektet.

Men vi har fått mye tid til å jobbe på skolen også, skyter Astrid inn. 9.-klassingene sier at de ble fort enige om hvordan de skulle jobbe. En av kriteriene for filmen var at det måtte være en norsk sang. Elevene mener de har lært mye av å jobbe på denne måten.

Vi har lært å redigere film. Det har vi faktisk gjort helt alene, sier Jakob.

Filmen som blir det ferdig produktet har ungdomsskoleelvene fått karakter på, og vil telle mot musikkarakteren.

Vi har også lagt ut filmen på Facebook, og har fått respons på den. På hva som var bra og hva vi kan gjøre bedre neste gang, sier Jakob.

Miljøforkjemper

En av de andre vinnerne er Herman Rønne Malmo i 4.-klasse. Han vant publikumsprisen for 1.-4. klasse, med dokumentarfilmen Miljøet.

Jeg syns det har vært veldig morsomt å jobbe med filmen, sier Herman. Han forteller at han laget filmen fordi han er miljøbevisst.

Det er viktig med miljø, og jeg syns at alle burde tenke mer, og spare miljøet, sier han.

Samler skolen

Det var ikke bare vinnerne som ble hyllet på torsdag. Læreren som har gjort det mulig å arrangere en slik filmfestival er Nina Kvien Gulbrandsen som fikk blomster for sin innsats.

Jeg tror elevene har hatt det utrolig gøy med å lage film, og de er kjempekreative, sier hun. Gulbrandsen forteller videre at et av satsingsområdene til skolen er IKT og dette har elvene fått bryne seg mye på, med redigeringen av filmene.

Det er fint å ha en dag som samler hele skolen, og som styrker fellesskapet, sier hun. Gulbrandsen forteller at underveis i prosjektet har bare lærerne vært veiledere. Alt annet har elevene gjort selv. Selv de som går i 1.-4. trinn har redigert filmene selv.

Det er også noe med det å få komme opp å vise frem produktet sitt for andre, sier sier Nina Kvein Gulbrandsen og legger til:

Nei, det er helt rått at vi har klart å gjennomføre dette knirkefritt, med over 610 elever.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.