*Nettavisen* Nyheter.

Canons slankeste

KOMPAKT: Canon Ixus 100IS er enkelt å bruke og tar ikke mye plass.

Et ideelt reisekamera - hvis man kan akseptere en bildekvalitet på det jevne.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

AKAM.NO: Canon Ixus 100IS erstatter Ixus 85IS, og har fått videoopptak i HD-oppløsning, bedre vidvinkel og et par ekstra megapiksler.

Her finner du alle spesifikasjonene

Kamerahuset er totalrenovert Ixus, med mer kompakt og enhetlig design. Ixus 100IS skal være Canons slankeste lommekamera noensinne. Med drøye 18 mm midje nærmer Canon seg Casios løvtynne Card-serie som markedsføres på å være minst.

Canon har på sin side klart å beholde søker og gitt kamerahuset en bedre ergonomisk utforming. Derfor bør Ixus 100IS appellere til den som både ønsker et stilig og ultrakompakt kamerahus, men også tilfredsstillende fotoopplevelse.

Sjekk hvor mange stjerner vi deler ut til Canon Ixus 100IS

Fysisk

Harmonisk, solid og kompakt hus som blir med overalt. Det ligger dessuten godt i hånden.

Skjermen er helt ok til å være Canon, men med søkeren viser Canon at dette fremdeles er et kamera tiltenkt fotografer og ikke bare moteløver.

Optikk med 3x zoom fra 33-100 mm er ikke spesielt brukervennlig. Batteriet er litt for slapt.

Les mer om kamerahuset og batteriet her

Brukervennlighet

Enkel meny, nok av ferdiginnstillinger for de lateste og et noe begrenset Program-modus med manuell hvitballanse og definerbare fargerom for de som vil bestemme litt mer selv.

Optisk bildestabilisator trekker opp, mens HD-video virker litt som en reklamegimmick: Til tross for 1280x720-punkters oppløsning er videokvaliteten bare helt ok.

Les mer om brukervennligheten her

Bildekvalitet

Etter det seriøse førsteinntrykket er det litt synd at bildekvaliteten ikke ligger mer enn middels bra an. Rett ut fra kameraet er gjengivelsen noe slørete. Kameraet presterer bedre ved vidvinkel og lav blender.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

Canon Ixus 100IS er et ideelt lommekamera. Det er blant de netteste på markedet, men samtidig har Canon tatt hensyn til fotografen, ved å bevare søker, og levert et generelt godt gjennomtenkt kamerahus.

Blits sitter på riktig side av optikken, og selv uten gripeflater ligger kameraet trygt i hånden på grunn av den symmetriske formen.

Casios superslanke kameraer har måttet ofre mer for utseendet. For eksempel gir den overdimensjonerte, utstående skjermen i EX-S10 dårligere grep. Canon har også spandert optisk bildestabilisator, noe som er viktig for disse små og lette kameraene.

Når det er sagt, er det to viktige aspekter som trekker Ixus 100IS ned. Brennvidden er ikke spesielt god, og bildekvaliteten ligger kun på det jevne.

Altenativer:
Nikon Coolpix S620. Les test her
Canon Ixus 870IS. Les test her

Les hele testen av Canon Ixus 100IS på Akam.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.