RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cap à pied tar ansvar!


Petra Brekke, Astrid Røed Steen, Thomas Bremnes Ottersen og Guro Karijord på utsiden av lokalet. Foto: Elisabeth C. Wang
Petra Brekke, Astrid Røed Steen, Thomas Bremnes Ottersen og Guro Karijord på utsiden av lokalet. Foto: Elisabeth C. Wang
Petra Brekke (16), Thomas Bremnes Ottersen (18), Guro Karijord (15) og Astrid Røed Steen (16) har en uke igjen. I kveld, 18. april inntar de scenen med musikalen "Take the lead".

KJELSÅS: Musikal er liksom hele pakka. Det er dans, teater, sang og ulike uttrykk. Og vi som går her liker jo nettopp det. Litt av alt, sier Petra og titter bort på vennene.

Tid og krefter

Nesten hver dag hele uka og noen helger går med til øvelse nå før premieren. Men firkløveret har ingen betenkeligheter med å bruke både mye tid og krefter på å få til det resultatet de ønsker.

Det handler jo masse om miljøet som vi er en del av. Vi har det utrolig morsomt sammen og har gode lærekrefter med oss til en hver tid. Både pedagogene, sanglæreren og ikke minst Håvard Engell er i en klasse for seg. De inspirerer oss til å nå nye mål hele tiden, sier Astrid.

Utrolig dyktige

Etter 20 år med forestillinger og Cap à pied har leder Håvard Engell gitt uttrykk for at dette mest sannsynlig blir hans siste helaftens oppstening. Det synes gruppen er trist.

Som sagt er vi kjempefornøyd med lærekreftene her og gleder oss til hver øvelse og oppsetning, sier Thomas.

"Take the lead" handler, som tittelen tilsier, om å ta ansvar. To ulike grupper, en sosse-gjeng og en gjeng med hip-hopere utgjør motsetningene. Men klarer de å fungere sammen?

Det er et veldig viktig budskap dette med å ta ansvar. Og jeg tror det vil appellere til mange unge mennesker. Nettopp for ungdom er jo budskapet veldig aktuelt, sier Guro.

Et steg på vei

Alle fire er innstilt på å komme videre innenfor musikk, dans og drama. Og Thomas har allerede kommet et stykke på vei mot målet.

Jeg har fått en rolle i "The Sound of Music" som settes opp på Edderkoppen Teater 4. september. Det er selvsagt kjempeartig, men nå er det altså full konsentrasjon rundt denne musikalen aller først, smiler han.

Til ære for undertegnede journalist går gruppen inn i salen og tar noen "moves". Det er tydelig at de trives godt i hverandres selskap.

Jeg tenker litt på premièren, men vi er tross alt 19 stykker som skal på scenen, og vi er liksom i en rolle. Det demper nervene betraktelig, avslutter Thomas, mens resten av gruppa nikker samtykkende.

Première på Trikkestallen på Torshov fredag 18. april klokken 18.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere