RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvard Hrubos-Strøm (4) var med far Harald på Capoeira trening på Hellereud Videregående skole. Faren har drevet med dette i Portugal og Halvard likte veldig godt det han kalte Løvedans.
Halvard Hrubos-Strøm (4) var med far Harald på Capoeira trening på Hellereud Videregående skole. Faren har drevet med dette i Portugal og Halvard likte veldig godt det han kalte Løvedans. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Capoeira på Tveita

Oslo Øst capoeiraklubb har endelig etablert seg på østkanten. – Vi ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet vi bor i, sier instruktør Marit Halsvik Lillealtern.

TVEITA/HELLERUD: Sammen med makker Ove «Axe» Nilsen skal de lære capoeira som er en blanding av selvforsvar, akrobatikk, dans og musikk.

– Capoeira er noe som passer for alle typer folk i alle aldre. Vil du i form, lære musikk eller fokusere på kampsportsbiten er dette noe for deg, sier Lillealtern.

Første i øst

De to instruktørene har holdt på med capoeira i Oslo siden 1997 og for første gang er en klubb etablert på østkanten.

– Hvorfor nettopp her i øst?

– Det er to grunner til det. For det første så finnes det utrolig mange tilbud i sentrum og ikke her i øst. Dette er den første klubben som blir etablert øst for Carl Berner. For det andre bor vi her og vi ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet, sier Marit Halsvik Lillealtern.

Løvedans

Da Lokalavisen var tilstede under barnekurset så vi mange glade ansikter. Og fire år gamle Halvard Hrubos-Strøm hadde gledet seg hele dagen til kurset.

– Han har øvd litt hjemme med faren som har drevet med dette selv. I barnehagen i dag hadde han sagt han skulle på løvedans. Capoeira er en fin måte å få inn motorikk samtidig som man får musikk inn, sier mor Elisabeth.

Kan bli gøyt

Lars Henrik Thorvaldsen (9) fra Tveita var også innom for å prøve ut det nye tilbudet.

– Det var artig å lære de forskjellige teknikkene. Selv om noe var litt vanskelig, så gikk det greit, sier Lars Henrik som nylig har sluttet med fotball.

– Dette kan bli gøyere enn fotball, tror han.


Har du lyst å prøve capoeira kan du se info på hjemmesiden engenho.no. De trener mandag og torsdag på Hellerud videregående skole. Barnekurset går fra klokken 18 til 18.45, mens voksenkurset er klokken 19-21.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere